Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiliftbouwer Doppelmayr verbreekt 2 wereldrecords met nieuwe lift

Foto: Doppelmayr.com

Afgelopen weekend heeft liftbouwer Doppelmayr twee nieuwe records in Vietnam verbroken. Zij hebben namelijk een lift geopend met de grootste cabines ter wereld en daarnaast een lift gerealiseerd waarbij de hoogste liftpaal ter wereld gebouwd moest worden. Een mooi affiche voor het bedrijf waarbij zij laten zien te blijven innoveren in nieuwe technieken en wereldwijd (ski)liften bouwen.

De nieuwe Doppelmayr lift heeft in totaal een lengte van 2.165 meter en biedt per cabine plaats voor 230 mensen. De cabines hebben een dubbele verdieping waardoor dit de grootste cabines ter wereld zijn. De cabines zijn gebouwd door het Zwitserse bouwbedrijf CWA. Het tweede record heeft te maken met de hoogte van de liftpaal. Deze heeft namelijk een hoogte van 188,88 meter en is hiermee de grootste betonnen kolom in de wereld. Het bekende bedrijf heeft dus met de realisatie van deze lift twee records verbroken en zetten zichzelf hiermee weer wereldwijd goed op de kaart. 

WIST JE DAT: Veel automerken de gondels ontwerpen bij de skiliften? Bekijk hier de Porsche en Ferrari skiliften!

Vietnam

De nieuwe skilift in Vietnam brengt de mensen van Ha Long City naar de top van de Ba Deo Hill. De bouwwerkzaamheden, inclusief aanvragen vergunningen, hebben in totaal ruim 19 maanden in beslag genomen. Per uur kunnen er met de prachtige lift circa 2.000 personen per uur naar boven gebracht worden.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in