Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skileraren in Zermatt krijgen fiets van de baas

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Nederland kennen we het principe van een fiets (deels) van de baas krijgen wel, maar in skigebieden is dit niet zo gebruikelijk. Daarom is het opvallend en tof dat het in Zermatt wel gebeurt. In het autovrije dorp zie je dit seizoen skileraren op hun mountainbikes voorbij komen.

“Het is een manier om ervoor te zorgen dat ons team op tijd en zonder oponthoud arriveert bij de skilessen. Daarnaast is het natuurlijk een leuke manier om van A naar B te komen die al voor veel glimlachen heeft gezorgd”, vertelt de directeur van de skischool European Snowsport aan Planetski.

De op maat gemaakte fietsen zijn uiteraard voorzien van een essentiële skidrager en een flink reclamebord voor de skischool. De fietsen zijn dus niet alleen praktisch, maar worden ook ingezet als marketingtool. Twintig reclameborden die zich bewegen door het skidorp zijn een top investering. Vergelijk de kosten maar eens met het huren van twintig vaste reclameborden door de stad.n

In de video zien we wel meteen dat de snowboarddrager nog mist en wat voor consequenties dat met zich meebrengt. We zijn trouwens benieuwd hoe de leraren na de après-ski naar huis gaan. Dronken fietsen is zonder sneeuw vaak al lastig genoeg weten we uit ervaring.

sneeuw fiets1sneeuw fietssneeuw fiets3sneeuw fiets2

Ook leuk om te lezen: Skiënde kerstmannen verbreken wereldrecord

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in