Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skileraar worden in Afrika

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Skileraar worden in Afrika, je moest vast twee keer kijken om te controleren of je het wel goed had gelezen. Maar dat had je zeker! De in Nederland nieuwe organisatie Snowminds maakt het namelijk vanaf dit jaar mogelijk om in Afrika skileraar te worden. Een unieke ervaring, in een uniek land. Op dit moment zijn een aantal leraren van Snowminds al vertrokken om de Afrikaanse winter te gaan ervaren.

Afriski
Wanneer je aan Afrika denkt, denk je in eerste instantie niet direct aan skiën. Het is eerder een continent dat je associeert met wilde dieren en safari. Toch ligt er hoog in de bergen van Lesotho een klein skigebied, genaamd Afriski. Op maar liefst 3000 meter wordt er dankbaar gebruikt gemaakt van het beetje sneeuw dat dit deel van de wereld elk jaar krijgt. Om voor sneeuwzekerheid te zorgen worden er sneeuwkanonnen ingezet. En dat is nodig ook, want niet altijd valt er in Afriski sneeuw. Dit jaar zijn de omstandigheden wisselvallig. Na een droge start, is het nu eindelijk wit in dit skigebiedje.

Met Snowminds is het vanaf dit jaar dus mogelijk om skileraar te worden in Afriski. Daarbij wordt de reis naar Afriski gecombineerd met een reis door Zuid-Afrika. Voordat je na aankomst in Johannesburg door reist naar het skigebied, ga je namelijk onder andere op safari en je bezoekt het township Soweto bij Johannesburg. Op dit moment zijn de eerste skileraren al naar het skigebied, met de toepasselijke naam Afriski, vertrokken en wordt er alweer volop geskied. Hoe dat eruit ziet?

Opleiding tot skileraar
Snowminds biedt niet alleen de reis naar Afrika aan, je kunt via Snowminds namelijk ook skileraar worden in meer dan 30 verschillende gebieden in Oostenrijk, Canada en Japan. Daarbij onderscheiden ze zich door zich volledig te richten op het aanbieden van de best mogelijke ervaring in de sneeuw. Daarom regelt Snowminds zoveel mogelijk voor je. Van het vervoer naar de opleiding en je bestemming tot een contract bij een skischool. Daarnaast biedt Snowminds uitgebreide voorbereidingsweken aan, waarin je volledig wordt voorbereid op een perfect seizoen in de sneeuw. Dat maakt het voor iedereen mogelijk om skileraar te worden. Ongeacht of je veel ervaring hebt, of niet.

Wil je ook skileraar worden in Afrika, of een van de andere Snowminds bestemmingen? Check dan www.snowminds.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in