Nieuwsalert per mail ontvangen

Skileraar worden, het leukste beroep van de wereld!

Aankomende winter zoeken veel Oostenrijkse skischolen weer Nederlandse skileraren en skileraressen die een winterseizoen of alleen in het hoogseizoen les komen geven aan hun gasten. Maar hoe wordt je nu skileraar of wat moet je er voor kunnen?

Om skileraar te worden moet je uiteraard beschikken over een goede basis techniek. Het belangrijkste is dat je goed bent in het vóórdoen van bewegingen. Als beginnend leraar geef je nog geen les op de zwarte piste, dus al ben je geen Herman Maier, je kunt gewoon skileraar worden.


Hoe  word je dan skileraar?

Een skileraar in Oostenrijk beschikt minimaal over het basis diploma Anwärter. Dit Oostenrijkse Anwärter diploma is in 10 dagen te halen in Oostenrijk. Gedurende de opleiding krijg je overdag les in het skiën en ’s avonds in de theorie.

De opleiding wordt geheel in het Duits/Oostenrijks gegeven, een basiskennis van Duits is dus ook aan te raden.
Tijdens de opleiding wordt er ook veel aan eigenvaardigheden gewerkt, hierdoor zul je zelf ook steeds beter gaan skiën.

Kwalificatieeisen

De eisen om aan de opleiding mee te doen zijn:

–          16 jaar of ouder
–          Enthousiaste persoonlijkheid
–          Goede skivaardigheden (parallel skiën).

Lesstof

Je krijgt les in de verschillende vaardigheden die een skileraar moet hebben. Zo wordt je geschoold in bewegingsleer, didactiek, materiaalkunde, sneeuw- en lawine kennis, lesgeven aan kinderen, veiligheid, Engels, EHBO. Aan het einde van de cursus krijg je hierover een schriftelijk examen.

Overdag tijdens het skiën worden heel veel oefeningen en methoden behandeld om je toekomstige gasten het skiën bij te brengen. Hier wordt vooral gehamerd op de beginselen van het skiën, hoe leer jij iemand die nog nooit geskied heeft te skiën.

De opleiding

Als je geïnteresseerd bent om skileraar te worden maar je weet nog niet of het wat voor je is, of je wilt het graag worden maar je wilt al wel graag weten wat er van je verwacht wordt?. SnowsportTirol verzorgt meerdere voorbereidingsdagen voor skileraar- en snowboardleraar opleidingen. Hier kun je jezelf alvast voorbereiden of laten informeren naar de mogelijkheden om skileraar te worden. Gedurende de voorbereidingsdag worden alle einddoelen doorgenomen en ga je écht skiën en snowboarden om precies te weten wat er van je verwacht wordt. Daarnaast biedt SnowsportTirolde Oostenrijkse skileraar en snowboardleraar opleidingen aan. Tevens biedt SnowsportTirol ook baangarantie, hierdoor weet je zeker dat je voor een goede en erkende skischool gaat werken en heb je voordat je naar Oostenrijk gaat al je contract geregeld.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Op www.snowsportnederland.nl staat nog veel meer informatie over alles wat je wilt weten om skileraar of snowboardleraar te worden.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in