Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skileraar vindt 13-jarig meisje bewusteloos naast de piste

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het skigebied Grubigstein, onderdeel van de Tiroler Zugspitz Arena, vond een skileraar gisterenmiddag een meisje uit zijn skiklasje bewusteloos naast de piste. Wat er precies is gebeurd en hoe het Belgische meisje zich verwondde is niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Meisje bewusteloos naast de piste

Rond 12.00 uur was een skileraar samen zijn skiklasje onderweg op de dalafdaling in het skigebied Grubigstein richting Lermoos. De skigroep mocht van de skileraar van een stuk piste van ongeveer 200 meter zelfstandig afdalen. Toen de skileraar als laatste van de piste skiede, kwam hij onderweg het 13-jarige meisje bewusteloos tegen. Ze lag naast de piste, op een deel dat al sneeuwvrij was. Het incident gebeurde op de rode piste 5a richting het dal. Hoe het meisje uit België zich verwondde en bewusteloos is geraakt is niet duidelijk.

Met helikopter afgevoerd

Na een noodoproep is het meisje met de reddingshelikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen. Hoe het nu met haar gaat is ook niet duidelijk. Om erachter te komen wat er precies is gebeurd, heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Lees ook: Uitgeputte off-piste skiër gered met helikopter in Montafon

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in