Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiinformatie.nl organiseert Sportieve Winterbeurs

De zomervakantie loopt bijna ten einde en dat betekent voor veel mensen dat zij kunnen gaan uitkijken naar de volgende vakantie. In de meeste gevallen zijn dit de wintersportvakanties die vanaf begin december zullen beginnen. In de maanden september, oktober en november beginnen wintersporters vaak te kijken waar zij dit jaar op wintersportvakantie willen gaan. Om de Nederlandse wintersporter een handje te helpen organiseert Skiinformatie.nl op 15 en 16 oktober een Sportieve Winterbeurs. De gedachte achter de beurs is: “Goed voorbereid de winter in”. Wat houdt deze beurs in?

De slogan “Goed voorbereid de winter in” zegt eigenlijk al genoeg. Elk jaar weer komen wintersporters voor onverwachtse problemen te staan. Dit kan zijn op het gebied van vervoer, op het gebied van lichamelijke voorbereiding, niet de juiste keuze van het wintersportgebied, en ga zo maar door. Om die reden heeft Skiinformatie.nl een beurs georganiseerd die al deze problemen probeert te voorkomen.

Fysieke voorbereiding:

Fysieke voorbereiding is een belangrijk onderdeel van de beurs. Elk jaar weer lopen mensen tegen blessures op die voorkomen hadden kunnen worden. Tijdens de beurs zal er een stand zijn waar je kunt kijken hoe fit je bent en wat je er aan moet doen om op tijd lichamelijk in orde te zijn voor de wintersport. Elke maand kan dit apparaat testen wat de vooruitgangen zijn en of je op schema ligt. In samenwerking met een specialist kunnen er ook trainingsschema’s in elkaar gezet worden die helemaal afgestemd zijn op het persoon. Blessurevrij de vakantie doorkomen heb je ook gedeeltelijk zelf in de hand.

Auto voorbereiding:

Winterbanden en Sneeuwkettingen zijn een belangrijk onderdeel van je auto tijdens de winter. Op de beurs zal er een stand staan die hier nadrukkelijk de nadruk op zal leggen. Bezoekers krijgen informatie over de laatste trends op het gebied van sneeuwkettingen en winterbanden. Uiteraard zullen zij ook informatie geven waar je allemaal op moet letten voordat je de auto instapt naar de wintersportbestemming.

Wintersport materiaal:

Zonder materiaal kom je tijdens je wintersportvakantie niet ver. Wintersportmateriaal is ook één van de belangrijkste onderdelen waar tijdens de voorbereiding op gelet moet worden. Verschillende standhouders zullen informatie geven over de laatste trends en gadgets op het gebied van materiaalkeuze. Er zullen modeshows gegeven worden door verschillende winkels waarbij de nieuwe wintercollectie gepresenteerd wordt. Hierbij niet alleen denkende aan wintersportkleding, maar winterkleding in brede zin.

Onderhoud materiaal:

Ook het onderhouden van het skimateriaal is erg belangrijk. Waxen en slijpen is hier een belangrijk onderdeel van en daarom wordt hier tijdens de beurs extra aandacht aan besteed. Veel mensen weten niet de functie van het slijpen en waxen van de ski’s en weten ook niet hoe zij dit zelf kunnen doen. Er zal een slijp en wax clinic gegeven worden waarbij de bezoekers zelf kunnen leren slijpen en waxen.

Wintersportbestemming:

Het blijft moeilijk; elk jaar weer een nieuwe wintersportbestemming zoeken. Op de beurs zal er per land informatie worden gegeven over skigebieden. De landen die vertegenwoordigd zijn:

  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • Italië
  • Zwitserland
  • Tsjechië
  • Finland
  • Noorwegen
  • Andorra

Daarnaast zullen extreme reizen zoals skiën in Canada, China of Amerika ook besproken worden. Erg handig als je een keer iets anders wilt dan Europa.

Wintersportreizen:

Heb je zin om een keer met een georganiseerde reis mee te gaan waar alles geregeld is en je elke dag onbezorgd de piste op kan gaan? Reisorganisaties zullen informatie geven over skisafari’s, skireizen en groepsreizen.

Wintersfeer:

Bij wintersport wordt uiteraard niet alleen gedacht aan skiën en snowboarden. De sfeer eromheen is super belangrijk om het een geslaagde vakantie te laten worden. Op de beurs zal een aprés-ski tent staan waar gezellige muziek gedraaid wordt en ook traditionele wintersportdranken geschonken zullen worden. Daarnaast zal er een stand staan waar winterse wijnen gepresenteerd worden en misschien zullen de bratwursten ook vertegenwoordigd zijn.

Heb je nog vragen of heb je interesse om hier met je bedrijf te staan? Stel deze gerust!!

 

Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen! Jullie ook??

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in