Nieuwsalert per mail ontvangen

Skihelmen niet meer weg te denken van de piste…!

Waar vroeger de helm alleen verplicht was in het auto verkeer, is de skihelm niet meer weg te denken van de piste. Door het toenemende aantal ongevallen en hoge snelheden die bereikt worden met skiën is de skihelm geen overbodige luxe. In sommige landen is het zelfs verplicht om een helm te dragen en zal de piste politie er streng toezicht op houden. Als u nog geen skihelm heeft is het zeker aan te raden om u zich meer te oriënteren. Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij de aankoop van een skihelm?

De skiwinkels hebben alle nieuwe wintersport spullen in huis gehaald dus er is genoeg keuze in de verschillende soorten en maten. De skihelm heeft de laatste seizoenen flink aan populairiteit gewonnen. Waar vroeger de helm een zwaar object op het hoofd was zijn er tegenwoordig zelfs helmen te koop die je niet eens meer voelt tijdens het skiën.
Kies bij het kopen van een skihelm wel zorgvuldig de juiste specialistische skiwinkel uit. Het is belangrijk om goed advies te krijgen. Om jullie goed voorbereid op skivakantie te laten gaan heb ik hier een lijst met tips opgesteld waar aan gedacht moet worden tijdens de aankoop van een skihelm.

  • De helm mag niet bewegen op het hoofd
  • Zijn er luchtgaten aanwezig in de helm (voorkomt jeukend hoofd)
  • Heeft de helm verstelbare bandjes aan de binnenzijde van de helm. Op die manier kan de helm mee groeien met de groei van uw hoofd
  • Zorg ervoor dat de helm zo past dat je bij het dragen van een normale bril (geen sneeuwbril) geen druk voelt boven de oren.
  • Zorg ervoor dat u een helm koopt die u haast niet voelt. Hij moet zo licht zijn dat u er geen last van zult hebben tijdens het skiën.
  • Zorg ervoor dat u bij de helm een helmentas mee krijgt. Op die manier zal de helm tijdens het vervoeren niet beschadigen

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in