Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden zijn op zoek naar personeel

Wintersportredacteur

Inmiddels zijn er al een aantal skigebieden geopend en komend weekend staan er ook weer openingen gepland. Er zijn echter nog wel gebieden die nog dringend op zoek zijn naar personeel voor in de skischolen, berghutten en liftmaatschappijen. Voor de skigebieden is het al jarenlang lastig om aan personeel te komen.

Eigenaar skischool gezocht

In St. Martin is men dringend op zoek naar iemand die de skischool kan gaan leiden. Mocht hier niemand voor gevonden kunnen worden betekent dat het einde voor de skischool. Afgelopen jaar moesten de drie liften in het gebied vanwege economische redenen sluiten. Inmiddels zijn er twee liften weer in gebruik genomen. Maar zonder eigen skischool in het dorp wordt het lastig om genoeg toeristen aan te trekken om de liften te kunnen blijven financieren.

Tekort aan skileraren

Naast iemand die de skischool gaat exploiteren is het gebied ook op zoek naar skileraren. Het is erg lastig om gekwalificeerde skileraren te vinden. Tijdens kerst en in de voorjaarsvakantie is de vraag naar skileraren erg groot in heel Oostenrijk. Alleen in januari zou het gebied genoeg skileraren hebben. Door de ligging van het dorp is het ook lastig om skilessen bij een van de skischolen van de omliggende dorpen te volgen.

 

Berghutten zijn hard op zoek

Ook in de berghutten is men naarstig op zoek naar personeel. Omdat het seizoenswerk betreft is het lastig om vast personeel te vinden. Vaak is het voor potentieel personeel een grote stap om bij een berghut te gaan werken, aangezien het er vaak op neer komt dat ze hiervoor moeten verhuizen. Daarnaast wordt er flexibiliteit verwacht van het personeel, je draait namelijk geen normale werktijden. Vooral in het weekend maak je lange dagen door de grote drukte in de skigebieden. Om het werk aantrekkelijker te maken bieden veel berghutten het personeel momenteel kostenvergoedingen en onderdak aan.

Werken in de sneeuw

Ben jij nog op zoek naar een baantje dat te combineren is met wintersport? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina. In onderstaand artikel hebben wij een baan uitgelicht waarbij je bedrijfsuitjes naar Winterberg gaat begeleiden.

Zelf bedrijfsuitjes in Winterberg begeleiden? Dit is je kans!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in