Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden wachten geduldig af

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Nog ruim een week en dan kunnen de skigebieden zich weer gaan opmaken voor de kerstvakantie. Een periode die in het teken staat van drukte en gezelligheid op de pistes. De condities zijn nu helemaal perfect in de skigebieden. Stralend weer en goed geprepareerde pistes zorgen voor droomcondities op de berg. Maar toch zijn de skigebieden niet gerust op de periode die ons te wachten staat.

De sneeuwkanonnen hebben afgelopen maand goed werk geleverd waardoor de pistes voorzien zijn van een flinke laag kunstsneeuw. Nu zijn dit omstandigheden waar een skigebied zich niet zo’n zorgen om maakt, maar als er straks duizenden wintersporters over de pistes heen skiën, wordt het een ander verhaal. Verse sneeuw zou dan ook geen overbodige luxe zijn, maar wanneer staat dit in de planning?

Als we de weersvoorspellingen van Kitzbühel – Kirchberg er even bijpakken dan geeft dit toch hoop. Halverwege de week zien we dat er rekening gehouden kan worden met verse sneeuw. Zoals de voorspellingen er nu uitzien is dit geen grote dump, maar op dit moment zijn alle kleine beetjes welkom. De temperatuur daalt ook overdag onder het vriespunt.

Screen Shot 2015-12-13 at 09.35.37

Foto: WePowder forecast

Weerman Hajo is er ook nog niet gerust op en verwacht met drie dagen een goede voorspelling te kunnen geven voor wat betreft de kerstperiode. Van de week heeft de Tiroler TagesZeitung in ieder geval laten weten dat een witte kerst er niet in zit en dat wij pas in januari kunnen rekenen op een grote sneeuwdump.

Allemaal zeer tegenstrijdige voorspellingen en daarom houden wij het liever positief. Volgende week kunnen de hogergelegen skigebieden gaan rekenen op een klein laagje verse sneeuw en hopelijk worden de sneeuwkanonnen dan ook weer ingezet. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte wat betreft de voorspellingen van komende tijd. Ook voor de Nederlanders is dit een spannende periode, want de onzekerheid over de condities in de skigebieden neemt langzamerhand toe. Het begint jammer genoeg steeds meer te lijken op het scenario van vorig winterseizoen. Maar toen kwam Koning Winter ook ineens voor de kerst de Alpen in. Laten we daar maar op hopen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in