Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden waarschuwen voor groot lawinegevaar

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen dagen zijn er alleen al in Tirol vijf mensen om het leven gekomen als gevolg van een lawine. Ook gisteren werden in het Zillertal meerdere personen onder de sneeuw vandaan gehaald, overleed in Zuid-Tirol een tourskier als gevolg van een lawine en kwam in Serfaus een lawine de geprepareerde piste op. De lawinediensten in Oostenrijk staan dan ook op scherp en waarschuwen de mensen voor de gevaren die er schuilen buiten de pistes. 

Er zijn mensen die niet willen begrijpen dat de regenval en harde wind er voor zorgen dat de sneeuwvlaktes erg onstabiel zijn. Na de regenval hebben veel skigebieden weer te maken gehad met circa 30 cm verse sneeuw, waardoor veel mensen het risico toch opzoeken en de off-piste gebieden betreden. Door de matige seizoensstart moeten de skigebieden rekening houden met een verhoogd lawinegevaar. De ondergrond is niet ideaal om voor een stevige bodem te bieden voor het hele seizoen.

In Serfaus kwam gisteren zelfs een lawine de geprepareerde piste opzetten, omdat een man tussen de lawinehekken een lawine lostrapte. De schrik zat er dan ook goed in en op sociale media reageren mensen verontrustend. “De gevaren zijn op dit moment enorm en wij vragen dan ook of mensen zoveel mogelijk de off-piste gebieden willen vermijden. Nemen zij wel het risico om buiten de geprepareerde pistes te gaan, zorg dan dat je goed voorbereid buiten de pistes gaat”, aldus de lawinediensten in Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in