Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden verlangen naar nieuwe sneeuw

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De aanhoudende warme temperatuur begint zorgwekkende vormen aan te nemen in de Oostenrijkse skigebieden. Het is veel te warm en daar komt voorlopig nog geen verandering in als we de weersvoorspellingen mogen geloven. Skigebieden verlangen dan ook naar een complete weersverandering en hopen dat de winter snel terugkeert.

Met de kerstvakantie in het vooruitzicht beginnen de skigebieden zich zorgen te maken. De sneeuw die een paar weken geleden is gevallen is samen met de geproduceerde kunstsneeuw aangestampt tot een compacte sneeuwlaag waardoor skiën op dit moment mogelijk is. Nu houdt deze sneeuwlaag zich nog goed omdat het nog erg rustig is op de pistes, maar als er straks een paar duizend wintersporters per dag over razen dan wordt het een ander verhaal. Skigebieden snakken dan ook naar nieuwe sneeuw en houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten.

De weersvoorspellingen van Snowplaza geven duidelijk aan wat de skigebieden nog te wachten staat. Het gaat hier om skigebied Mayrhofen in het Zillertal. Je ziet dat de temperaturen geleidelijk wat lager worden waardoor we toch positieve hoop kunnen blijven houden.

weersvoorspellingen

De voorspellingen gaan nog erg ver vooruit dus zijn nog erg onzeker. In de bergen kunnen de weersomstandigheden compleet veranderen dus laten we daar maar op blijven hopen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in