Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden staat drukke week te wachten

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De eerste week van de kerstvakantie is in de hogergelegen skigebieden succesvol afgerond. Deze week stond in het teken van de eerste echte drukte in de skigebieden en de wintersporters hebben overuren kunnen maken op de zonovergoten terrassen. De tweede week gaat vandaag officieel van start en de skigebieden maken zich op voor een nog drukkere week.

Deze toename in drukte, in de Oostenrijkse en Duitse skigebieden, heeft voornamelijk te maken met de Duitse toename van het aantal wintersporters. Duitsers blijven traditiegetrouw met hun familie thuis kerstvieren en besluiten dan om na 2e kerstdag richting de Alpen te vertrekken. Deze stroom aan toeristen zorgt voor een aanzienlijk drukkere week, want de Duitsers zijn uiteraard een erg belangrijke doelgroep voor de Oostenrijkse skigebieden. Daarnaast heeft de keuze voor de tweede week ook te maken met de sneeuwzekerheid. Wintersporters die vroeg in het seizoen boeken verwachten meer sneeuw in de tweede dan in de eerste week van de vakantie.

Zondag beginnen zoals altijd de skilessen voor kinderen en daarmee wordt het officiële startsein van de nieuwe week gegeven. “Wij zien dat de eerste week aanzienlijk beter geboekt is dan de tweede week van de kerstvakantie. Vorige week hadden wij als skigebied veel geluk dat bijna alle pistes geopend konden worden, waardoor veel wintersporters ervoor kozen om richting de Zillertal Arena te vertrekken. Deze week zijn de pistes wederom in goede conditie en staat ons een heerlijke drukke week te wachten”, aldus Staudacher, eigenaar van Michis Schischule in Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in