Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden Salzburg investeren dit jaar 125 miljoen euro

Het kan niet op in Salzburg, want hier wordt voor komende winter weer een hoop geld geïnvesteerd. Nieuwe skiliften, meer comfort in het skigebied en daarnaast worden de kunstsneeuw faciliteiten uitgebreid. In totaal komt het investeringsbedrag uit op circa 125 miljoen euro. Een goede stap voor de deelstaat, waarmee zij willen blijven concurreren met andere provincies, zoals Tirol en Karinthië. 

Salzburg is met ruim 3.000 kilometer pistes, 430 skiliften en 52 skigebieden een prachtige regio voor het vieren van een wintersportvakantie. Uiteraard willen zij dit zo houden, waardoor zij blijven investeren in het verbeteren van de skigebieden. De technologie blijft zich ontwikkelen en skigebied zijn genoodzaakt om mee te gaan met de hedendaagse technologieën en trends. Uiteraard gaat dit gepaard met een prijskaartje waar je ‘u’ tegen zegt, want afgelopen tien jaar is er meer dan 1 miljard euro uitgegeven in de skigebieden in Salzburg. Zo is het populaire Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang – Fieberbrunn onderdeel van Salzburg en alleen daar al is bizar veel geïnvesteerd.

De afgelopen jaren hebben de skigebieden in Salzburg veel veranderingen ondergaan. De ouderwetse stoeltjesliften zijn vervangen voor moderne skiliften. Er wordt tegenwoordig niet meer gek opgekeken als de skiliften de beschikking hebben over verwarmde zittingen, automatische beugels en luxe overkappingen. Hiermee heeft de regio bereikt dat het wintertoerisme een van de belangrijkste inkomstenbron is geworden voor de regio, met ruim 15 miljoen overnachtingen per seizoen.

 

Door de jaren heen zijn de wensen en eisen van wintersporters flink veranderd. Waar het voorheen al een luxe was om überhaupt gebruik te kunnen maken van een tweepersoons-stoeltjeslift, zijn wintersporters tegenwoordig een stuk ‘verwender’. Sneeuwzekerheid, gevarieerde pistes en ruim aanbod aaneengesloten pistes zijn zeer belangrijk geworden. Ook in de zomer zien de gebieden een toename in het aantal toeristen. Zo wordt nu 15% van de complete inkomstenstroom gegenereerd in de zomer. Goed nieuws voor Salzburg dus!

Wederom nieuwe skilift op de Kitzsteinhorn (Kaprun)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in