Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden Ötztal profiteren van hoge ligging

Waar in veel skigebieden de opening van het nieuwe winterseizoen nog even op zich laat wachten, kun je in de Ötztal skigebieden zoals Sölden en Obergurgl-Hochgurgl genieten van goede sneeuwcondities. Voor het skigebied uiteraard ideaal, maar zorgt er ook voor dat veel wintersporters richting de gletsjer vertrekken en enorme drukte op de pistes het resultaat zal zijn.

Foto Hochgurgl 2.400 meter

Hochgurgl 2.400 meter

Naar verwachting gaat het ook in de lager gelegen skigebieden sneeuwen aankomende week. De gletsjer skigebieden verwachten enorme drukte aankomend weekend, omdat veel mensen gaan uitwijken en op zoek gaan naar de sneeuwzekere gebieden. “In tegenstelling tot de lager gelegen gebieden kunnen de wintersporters bij ons al profiteren van goede omstandigheden. De live camerabeelden zijn momenteel de best bezochte pagina’s op de websites van de skigebieden”, aldus Oliver Schwarz, directeur van Ötzal Tourismeverband. Hierbij verwijst hij naar de HD panoramische camera’s die dagelijks beelden maken van de pistes. In Sölden zijn momenteel 19 skiliften in gebruik genomen. Hierbij zijn de pistes aan de Giggijoch en de gletsjer skigebieden Rettenbach en Tiefenbach toegankelijk voor de wintersporters. Vanaf 13 december zal de populaire Gaislachkogl in werking gaan waardoor een groot gedeelte van het skigebied in gebruik genomen gaan worden.

Bij de Nederlanders is Sölden een erg populair wintersportbestemming. Jaarlijks trekken er duizenden Nederlanders richting het gebied dat met de gletsjer elk jaar sneeuwzeker is.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in