Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden maken zich zorgen over vuurwerk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Normaal gesproken liggen de skigebieden vol sneeuw en kan een vuurpijl niet zoveel kwaad. Dat is dit jaar wel anders, want veel gebieden zijn nog helemaal groen en erg droog. Een kleine steekvlam kan al ernstige gevolgen hebben. Dat is afgelopen week ook maar weer gebleken in skigebied Hochzeiger toen twee 16-jarige jongens een rotje uit de skilift gooide en hiermee 150m2 grote brand veroorzaakte. 

Met oud en nieuw is het altijd een groot spektakel in de bergen. Bij helder weer is het de ideale locatie om de jaarwisseling te vieren, want de vuurpijlen in de bergen zorgen voor adembenemende beelden. Nu het al een lange periode droog is zijn skigebied erg bang voor het ontstaan van vuur als gevolg van vuurwerk. De skigebieden hebben dan ook aangegeven dat de toeristen en bewoners voorzichtig moeten zijn met het afsteken van vuurwerk en dat zij er goed op moeten letten waar zij het afsteken.

Hopelijk valt het allemaal mee en kunnen we zonder problemen 2016 ingaan. De brandweerkazernes zijn in ieder geval alert, maar dat is normaal met de jaarwisseling.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in