Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden kleuren weer wit!

Het is in Nederland nog verschrikkelijk warm, maar in de Alpen begint het weer langzaam om te slaan. Ook hier hebben de gebieden te maken gehad met prachtig zomer weer, maar zoals gisteren aangegeven gaat hier verandering in komen. In de Oostenrijkse Alpen gaat dit weer pas morgen veranderen, maar in Frankrijk is Koning Winter al eerder langs geweest. Op de hoge bergtoppen is de neerslag veranderd in prachtige sneeuwvlokken en daardoor zijn de groene bergen weer omgetoverd tot winterse witte dekentjes. Heerlijk!

Ook in Frankrijk was het de afgelopen dagen erg warm. Het warmtefront heeft hier ‘gelukkig’ gisteren en vandaag plaatsgemaakt voor kou en dat is een goed teken, want de winter mag langzamerhand wel in het zicht gaan komen. Er moet wel gezegd worden dat voornamelijk de hooggelegen skigebieden hebben geprofiteerd van sneeuwval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tignes, Val Thorens, Les 2 Alpes en Val d’Isere. Skigebieden die bij de Nederlanders ook erg populair zijn en waar de skimogelijkheden oneindig zijn.

Nu september tot zijn einde loopt beginnen de meeste skigebieden zich weer voor te bereiden op het winterseizoen. De winkels in de skidorpen bieden hun zomerassortiment aan met hoge kortingen, verhuurbedrijven van mountainbikes en dergelijke gaan zich langzaam focussen op het winteraanbod en ook de skigebieden zelf starten vanaf deze maand de promotiecampagnes. Allemaal signalen dat de winter weer in het zicht komt. Heerlijk, want eerlijk gezegd kunnen wij niet wachten tot dat wij de eerste sporen van het seizoen weer kunnen zetten. Bekijk de onderstaande beelden voor een heerlijke winterse sfeer!

Val Thorensval-thorens2val-thorens1val-thorens

 

Val d’Isèreval-disere

Tignestignestignes-4tignes3

Les 2 Alpesles-2-alpes

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in