Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebieden Italië pas na 15 februari open

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Even leek het erop dat de eerste Italiaanse skigebieden maandag open mochten, maar helaas gaat dit toch niet door. Vandaag ondertekende de regering een nieuw decreet dat morgen in zal gaan. De skiliften mogen niet open.

Stoplichtsysteem

Italië werkt sinds kort met een soort stoplichtsysteem. Regio’s en provincies hebben nu allemaal de kleurcode geel, oranje of rood en aan de hand daarvan zijn eventuele versoepelingen mogelijk. Eerder mochten skigebieden bij code geel vanaf 18 januari open, maar nu lijkt de overheid alles in het land op oranje en rood te houden. De skigebieden moeten daarom tot in ieder geval 15 februari gesloten blijven. Dat meldt één van de grootste Italiaanse dagbladen Corriere della Sera.

Zijn er uitzonderingen?

In Italië hebben enkele autonome provincies en regio’s eigen bevoegdheden, maar de codes oranje en rood gooit roet in het eten voor het openen van de skiliften op 18 januari. De autonome provincies Zuid-Tirol en Trentino hebben de regering wel gevraagd om skiën bij code geel toch mogelijk te maken voor hun inwoners. Of dit straks ook echt mag, is nog niet bekend. Voorlopig is er geen sprake van code geel in de wintersportprovincies.

Verbod op reizen tussen regio’s

In het nieuwe decreet staat ook dat reizen tussen regio’s en autonome provincies niet is toegestaan tot in ieder geval 15 februari, ongeacht de kleurcode. Iemand uit Milaan met een vakantiehuis in Zuid-Tirol mag daar dus niet naar toe.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in