Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden bedekt onder dikke laag sneeuw!

De foto die wij ontvingen van Harry Just vanuit de Zillertal Arena zegt genoeg. De tuinset inclusief barbecue stonden klaar om weer ingezet te gaan worden in Oostenrijk, maar de sneeuwval gooit roet in het eten. Nog even wachten met de hogere temperaturen, want de winter is nog even aan het uitrazen.

We hebben het uiteraard over de bovenstaande foto. De vuurkorf, tuinset en barbecue zijn ondergesneeuwd en gaan waarschijnlijk nog veel dieper ondergesneeuwd worden de komende dagen. De temperatuur is namelijk flink gedaald en de kans op meer neerslag neemt toe. Vorige week schreven wij al over de enorme sneeuwhoeveelheden waar de Europese landen op moeten rekenen. Meer dan een meter sneeuw in het vooruitzicht en veel meteorologen spreken zelfs over de grootste sneeuwdump van het seizoen. Zeker in Oostenrijk is dit het geval, want meer dan een meter sneeuw is er rond de 1.500 meter grens niet gevallen afgelopen winter.

“Het is voor ons ook weer even schakelen hier in Oostenrijk. Het skigebied is nu circa twee weken dicht en ook vorig jaar hebben we in april nog te maken gehad met een flinke bulk sneeuw. Hopelijk is dit volgend jaar ook het geval, want dan duurt het seizoen in veel Oostenrijkse skigebieden een stuk langer, namelijk tot 23 april,” aldus Christian Daum, marketing medewerker van de Zillertal Arena.

Schermafbeelding 2016-04-25 om 10.19.14

Zillertal Arena – Zell am Ziller

Even een kleine blik in de skigebieden waar het gesneeuwd heeft en voorlopig nog winters blijft.

Silvretta Montafon

Silvretta Montafon

Val Thorens

In Val Thorens is het seizoen nog niet voorbij en sneeuwt het volop!

Stubaier Gletscher

Stubaier Gletscher

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Stubaier

Stubai

En voorlopig houdt dit weer nog wel even aan. Hier in Nederland merken wij ook dat het veel te koud is voor het jaar en dat trekt op dit moment over heel Europa. Nog even de warme winterjas aanhouden en wachten tot de ‘echte’ lente temperaturen de overhand nemen.

We houden het in de gaten en toch zijn ook zulke weersomstandigheden weer bijzonder om te zien!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in