Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied te koop voor 2,1 miljoen euro

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het skigebied Mount Waterman, dat vlak bij Los Angeles ligt, staat te koop. Het skigebied heeft veel potentie omdat het op een kleine afstand ligt van een miljoenenstad. Toch was het maar gering geopend de afgelopen jaren. Afgelopen maart draaiden de liften voor het eerst in vier jaar.

Mount Waterman te koop

Er wordt een nieuwe eigenaar gezocht voor Mount Waterman. Dit skigebied ligt op zo’n 2 uur afstand met de auto van Los Angeles. Mount Waterman bestaat uit drie liften en zo’n 150 acres (bijna 61 hectaren) om op te skiën. Het reikt tot 8000 feet, wat 2483 meter is. Het is een skigebied dat voor 60% bestaat uit gevorderde pistes, daarnaast is er zo’n 20% voor gemiddelde wintersporters en 20% voor beginners. Het gebied beschikt over een vergunning voor nog 20 jaar wintersporten. Daarnaast is Mount Waterman in de zomer ook goed voor mountainbiken, wandelen en andere activiteiten.

Schappelijk prijskaartje

De verkoop omvat onder andere de drie stoeltjesliften, faciliteiten op het terrein, vijf sneeuwscooters en drie pistenbully’s. Het gebied wijzigt van eigenaar voor $2.275.000 (omgerekend is dit zo’n € 2,1 miljoen). Dat is best schappelijk toch, voor je eigen skigebied?

Bijzondere geschiedenis

Het skigebied Mount Waterman heeft nogal een bijzonder verleden. Het is een van de oudste skigebieden van de VS en bestaat al sinds 1939. Tot 1990 werd het steeds verder uitgebreid. Door verschillende eigenaren is er geprobeerd om sneeuwinstallaties neer te zetten, maar dit werd door de regio geweigerd. De winters in dit gebied zijn erg onvoorspelbaar en daarom is het niet heel sneeuwzeker. De ene winter valt er nauwelijks sneeuw en de andere zo veel dat de toegangsweg gesloten moet worden.

Sinds 2005 zijn er meerdere seizoenen geweest waarin het skigebied helemaal niet geopend is geweest. Dit skigebied was twee keer open sinds 2020. Ook daarvoor draaiden de liften maar kortstondig en slechts enkele weekenden per winter. Van 2012 tot 2016 was Mount Waterman geen enkele dag geopend.

Skigebied met potentie…

In theorie heeft het skigebied potentieel, maar tot nu toe is er dus nog niet veel mee gedaan. Ben jij diegene die een succes gaat maken van Mount Waterman? 😉

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in