Foto: © Christian Kapfinger

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Waanzinnig groot - waanzinnig dichtbij

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de grootste en modernste skigebieden in de Alpen. Vanuit 9 dorpen heb je toegang tot ruim 284 kilometer aan pistes. Zowel beginners en families als de fanatiekelingen kunnen zich helemaal uitleven in het skigebied. Wil je graag meer weten over SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental? Hieronder vind je een aantal tips voor een bezoek aan dit grote gebied in Tirol.

Foto: © Skiinformatie.nl
Foto: © Skiinformatie.nl
Foto: © Skiinformatie.nl

Een skigebied voor iedereen

Het skigebied van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen. Het is één van de meest populaire gebieden onder de Nederlanders. Dat is niet zomaar. Het skigebied voldoet namelijk aan alle eisen van een wintersporter. Er is een grote variatie aan pistes, er zijn veel berghutten en de après-ski is legendarisch. Voor beginners en families met kinderen is SkiWelt ideaal. De bergen zijn glooiend, er zijn veel blauwe pistes en een groot deel van de afdalingen ligt onder de boomgrens. Hierdoor heb je ook bij slecht weer goed zicht. Maar ook de fanatieke skiërs hoeven zich niet te vervelen. De SkiWelt Tour is ruim 80 kilometer lang en een echte aanrader voor de kilometervreters.

Lees hier meer

 

Foto: © Skiinformatie.nl

SkiWelt Piste Party Weeks

In de maand januari kun je in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental genieten van de Piste Party Weeks. Twee weken lang kun je losgaan op verschillende feesten op de berg. Dit is de perfecte kans om je favoriete sport te combineren met een hoop gezelligheid. Deze twee weken worden er verschillende feesten georganiseerd met livemuziek en DJ’s. Van Skibiza tot het Rocktoberfest, niks is te gek. Wil je meer informatie over de SkiWelt Piste Party Weeks?

Informatie SkiWelt Piste Party Weeks

Foto: © Skiinformatie.nl

"Zoveel pistekilometers dat je nooit verveeld raakt!"

Leonie de Vries

Er is zoveel te doen!

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een skigebied waar je je niet snel hoeft te vervelen. Er is ontzettend veel te doen. Van feesten in de après-ski tot rodelen, avondskiën, een bezoekje aan het iglo-dorp of lekker lunchen in de vele berghutten. Wil je meer tips? Bekijk de aflevering van 24 UUR IN SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental hieronder.

Foto: © Skiinformatie.nl

Evenementen SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Tijdens het winterseizoen zijn er verschillende evenementen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Zo kun je naast het skiën je vakantie nog leuker maken. Hieronder vind je een overzicht van een selectie evenementen waar je deze winter bij kan zijn.

  • Winteropening Party Weekends
    • De opening van het skigebied wordt uitgebreid gevierd. De eerste twee weekenden dat het gebied open is wordt er geleefd volgens het motto ‘perfect pistes, livemuziek en heel veel plezier’.
  • Ellmi’s Advent op de berg
    • Tijdens de eerste twee advent weekenden kan je een bezoekje brengen aan Ellmi’s Zauberwelt. Maak een wandeling over een betoverend pad door een met sneeuw bedekt bos en geniet van de kerstsfeer op de berg.
  • Skihütten Gaudi weeks
    • Na een dag op de pistes gaat het plezier nog even door. In maart 2020 worden in de ruim 70 berghutten feesten georganiseerd. De Gaudi weeks staan bekend om hun grote variatie aan muziekstijlen. Bij de ene hut wordt typische Oostenrijkse volksmuziek gedraaid terwijl bij de andere hut techno muziek uit de boxen komt. Ontdek eerst het skigebied onder begeleiding van skileraren en maak na afloop een stop bij één van de vele berghutten.