Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Postalm sluit alle skiliften

In 2014 werd al bekend dat skigebied Postalm (tussen Flachau en Tennengau) in zwaar weer verkeerde. In dat jaar kwam het nieuws naar buiten dat de belangrijkste lift in het skigebied niet zou openen, waardoor het nemen van de populairste piste niet meer mogelijk was. Door de tegenvallende winters moest het skigebied deze lastige beslissing nemen. Nu komt het nieuws naar buiten dat het skigebied helemaal sluit en dat hier dus niet meer geskied kan worden. Althans, niet met het gebruik van liften.

Lees hier het artikel dat wij in 2014 publiceerden:

Postalm sluit belangrijkste lift wegens economische redenen

Met het sluiten van de skilift komt er een einde aan een lang tijdperk. De eerste skiliften werden hier in 1950 geopend. De stoeltjeslift was sinds 2014 al niet meer in gebruik, waardoor het skigebied afgelopen jaar alleen nog gebruik kon maken van 3 sleepliften een een loopband voor kinderen. Eigenaar Gerhard Gössl heeft aangegeven dat deze liften in de herfst verwijderd gaan worden en dat hij zich gaat focussen op een hotel met circa 1.500 bedden. De oude skiliften zijn volgens Gössl al verkocht aan derden. Met hotel wil de eigenaar zich gaan richten op de wandelaars en tourskiërs. Volgens hem blijft deze doelgroep trouw aan de Postalm en daarom gaat hij zijn pijlen hierop richten. 

Foto: Postalm.at

Nieuwe koers Postalm

2014 was een bewogen jaar voor Postalm, want toen kwam ook het nieuws naar buiten dat zij een nieuwe koers gingen varen en zich meer zouden gaan richten op wandelaars, rodelaars en langlaufers. Dit kwam tegelijkertijd met het nieuws naar buiten dat de Geschlösslbahn stoeltjeslift gesloten zou worden. Nu alle andere skiliften ook dicht gaan, wordt het een compleet andere focus voor het skigebied. 

Postalm is niet het enige gebied dat afgelopen jaar de deuren moest sluiten vanwege economische redenen. Zie hieronder bijvoorbeeld:

Geen toekomst meer voor kleine skigebieden

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in