Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Mt. Baker gaat dicht vanwege tekort sneeuw

Wintersportredacteur

Het is nog maar begin maart, maar de sneeuw in Washington heeft te wensen overgelaten dit seizoen. Het skigebied Mt. Baker, in de buurt van Vancouver, heeft zelfs zo weinig sneeuw gehad dat ze genoodzaakt zijn de poorten tijdelijk te sluiten.

De crew heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om ondanks de slechte condities de pistes begaanbaar te maken, maar er is geen beginnen meer aan. Het team heeft maanden lang sneeuw gemaakt en sneeuw verschoven en nu hebben ze even rust. Gisteren heeft het management aangekondigd het skigebied voor onbepaalde tijd te sluiten.

Zodra er weer sneeuw valt gaat het skigebied uiteraard weer open, maar wanneer er genoeg sneeuw is blijft lastig te voorspellen. Hopelijk dit weekend al, maar je weet hoe het gaat met voorspellingen. Hier in de Alpen mogen we van geluk spreken, want het management stelt dat een voortijdige sluiting eens in de 15 jaar voorkomt. Het is echter wel zo dat ze in Mt. Baker zelfs tot in mei doorgaan als de condities het toelaten.

Het management blijft optimistisch gestemd, maar voor de mensen met een seizoenpas is het natuurlijk balen dat er niet geskied kan worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in