Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Großarl-Dorfgastein plant investering van 50 miljoen euro

Gondel

© Pixabay.com, PublicDomainPictures

Wintersportredacteur

Grootse plannen voor het skigebied Großarl-Dorfgastein. Het gebied wil namelijk een nieuwe verbinding realiseren tussen het Gasteinertal en het Großarltal met twee liften aan beide kanten van de 1952 meter hoge Kieserl. De kosten voor het project worden geschat op 50 miljoen euro, maar dan heb je ook wel wat. De uitbreiding speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van skigebied Großarl-Dorfgastein.

Als de plannen worden goedgekeurd, krijgt het skigebied er straks twee extra liften bij. Deze liften gaan de verbinding tussen de twee dalen nog verder verbeteren.

Nieuwe liften in Großarl-Dorfgastein

De plannen die er nu liggen gaan over twee nieuwe liften. Een vanuit Dorfgastein en eentje vanuit Großarl. Beide moeten 10-persoonsgondels worden die wintersporters vanuit de dorpen de Kieserl op brengen. Deze 1952 meter hoge berg ligt tussen de twee wintersportplaatsen in en bestaat op het moment alleen uit een freeride-zone. Op het moment loopt het goedkeuringsproces en als dat klaar is, worden de plannen komende herfst ingediend en wordt het financieel plan opgesteld. Leuk om te weten: zo’n 50 jaar geleden was er aan de kant van Großarl op deze berg wel een sleeplift.

Wintersport in Großarl-Dorfgastein

Großarl-Dorfgastein biedt een veelzijdig skigebied met 80 km aan pistes en is onderdeel van de skiregio Gasteinertal. Met een meerdaagse skipas heb je ook toegang tot de andere gebieden in het dal. Ondanks dat de meeste pistes rood zijn, zal het hier nooit heel steil of moeilijk worden. Een absolute tip hier is de dalafdaling vanaf de Fulseck terug naar Dorfgastein. Deze is 8 km lang en zure benen zijn gegarandeerd. Freestylers kunnen zich uitleven in het snowpark bij het bergstation van de Sonnenbahn en voor langlaufers lopen er door het Großarltal prachtige routes. Wil je te voet op pad, maak dan een sneeuwschoenwandeling vanaf de Fulseck naar de Reiterhütte.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in