Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Fügen in de verkoop

Het in het Zillertal gelegen Fügen en Fügenberg komen met opmerkelijk nieuws naar buiten. De afgelopen week hebben zij namelijk duidelijk gemaakt dat de Bergbahnen van Fügen en Fügenberg in de verkoop staan. Morgen komen de Bergbahnen en het toerismeverband samen om te stemmen over een besluitvorming. De reden van verkoop heeft te maken met een tekort aan financiën voor de aanleg van een nieuwe wateropslag die noodzakelijk is voor het skigebied. Volgens de burgemeester van Fügen gaat het om minstens 2,7 miljoen euro dat gefinancierd moet worden.

Volgens het skigebied is de aanleg van de nieuwe wateropslag noodzakelijk om te kunnen blijven concurreren met overige skigebieden in het Zilletal. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van de wateropslag geeft aan dat er snel geschakeld moet worden, want als er voor 1 juli geen beslissing genomen is, kan het project waarschijnlijk niet afgerond zijn voor de start van het nieuwe winterseizoen. 

LEES OOK: Wist je dat Ajax sinds dit jaar een samenwerking heeft met het Zillertal? Wat dit precies inhoudt lees je hier!

De burgemeester van Fügen geeft aan dat hij voor de verkoop is van een groot deel van de aandelen. Ook hem gaat het om de lange termijn gedachte waarbij het behouden van toerisme in Fügen prioriteit is. “We zijn het eerste skigebied dat je tegenkomt als je het Zillertal binnen komt, maar lopen op verschillende fronten achter. We willen vooruit met het skigebied, maar in de huidige constructie gaat dit niet verder en blijven we achter de feiten aan lopen”, aldus toerismeverband voorzitter Ernst Erlebach. Er zijn verschillende partijen geinteresseerd in de aankoop van de aandelen, waaronder Heinz Schultz, de Hoch-Fügener Bergbahnen en de familie Dengg van de Hintertuxer Gletscher. 

Voor burgemeester Mainusch zijn de investeringsplannen van de kopers van cruciaal belang. Er moeten meerdere verouderde skiliften vervangen worden. De burgemeester van Fügenberg, Josef Fankhauser, heeft nog geen beslissing gemaakt en wacht de uitspraak van de gemeenteraad af. De grootste eigenaren op dit moment is de Fügener Berbahn met 52% en de gemeente van Fügen met 35%. 

Iedereen kan zich aanmelden voor interesse in de koop van het skigebied, want er gaat een openbare inschrijving plaatsvinden. Dus heb je interesse en een zak geld over? Dan kan jij misschien vanaf volgend winterseizoen eigenaar zijn van een prachtig gelegen en populair skigebied in Oostenrijk!

OOK INTERESSANT: Dit skigebied kon je kopen voor $150.000,-.

Bron: TT.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in