Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Courchevel bouwt enorm water, sport en wellness centrum

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Courchevel is druk bezig met het bouwen van een groot water, sport en wellness centrum. Hiermee wil het skigebied de complete beleving van het skigebied vergroten en toegankelijker zijn voor een grotere doelgroep. In totaal komen de kosten van het mega project uit op 63 miljoen euro en gaat het centrum in december dit jaar in gebruik genomen worden.

Het centrum heeft straks de beschikking over zowel binnen als buiten zwembaden, een vier meter diep duikbad, een tien meter hoge klimmuur en wordt er een machine aangelegd die indoor surfen mogelijk gaat maken. “Het is lastig om zo een groot project te bouwen zonder dat daarbij de natuur aangetast wordt. Het gebouw verdwijnt straks in de natuur en we hebben het zo duurzaam mogelijk proberen te maken”, aldus architect Eric Frisch. Er is gedacht aan warmwater baden (34 graden), zout waterbaden en meerdere bubbelbaden.

Wintersport is meer dan alleen activiteiten uitvoeren bovenop de berg. Skigebieden zorgen met allerlei extra faciliteiten dat de complete beleving voor een wintersportvakantie helemaal klopt. Eén van die belangrijke onderdelen is wellness, waardoor de vakantiegangers helemaal tot rust komen. Door in deze behoeften goed te voorzien is het skigebied voor een grote doelgroep toegankelijk. Courchevel speelt hier goed op in door hier in te investeren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in