Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied bedenkt geniaal idee tegen sigarettenpeuken

Foto: Zermatt.ch

De skiliftmaatschappij van Zermatt heeft een goede manier bedacht om vervuiling van het skigebied, wat betreft sigarettenpeuken, tegen te gaan. Onderaan de lift werden draagbare asbakken weggegeven waar rokers hun sigaret in kunnen stoppen na het roken op de piste. Hiermee hoopt het skigebied minder afval op de pistes te bevorderen.

In totaal hebben de medewerkers van het skigebied 3.000 ‘Pocketboxen’ uitgedeeld. De kleine doosjes zijn geurbestendig en kunnen goed afgesloten worden zodat de as niet in de kleding terecht komt. De productiekosten heeft de non-profit organisatie Summit Foundation vergoed. De actie loopt nog het hele seizoen en wordt op veel beeldschermen onder de aandacht gebracht van de wintersporters in het skigebied. “Zermatt Tourismus neemt op het gebied van duurzaamheid al jaren lang een leidende rol. We doen er alles aan om de natuur en de dieren in het gebied te beschermen,” aldus de woordvoerder van de skiliftmaatschappij van Zermatt.

Sigarettenpeuken zijn een groot probleem in skigebieden. Niet alleen in Zwitserland, maar alle skigebieden ondervinden hier veel last van. Als de sneeuw verdwenen is gaan de medewerkers van skigebieden groepsgewijs het gebied af en maken alle gebieden weer schoon.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in