Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Schröcken investeert flink in de winter

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een jaar na de fusie tussen de skigebieden Warth en Lech wordt er opnieuw flink geïnvesteerd in het skigebied Schröcken. Er staat een groot project in de planning waarbij er een impuls gegeven moet worden aan het aantal toeristen in de winter. Een nieuw groot toeristisch project is op het grondstuk Nesslegg ingepland. Op deze plek zal namelijk een nieuwe piste komen die de verbinding tussen Salober, Nesslegg en Schröcken gaat realiseren.

De vier kilometer lange nieuwe piste zal in totaal circa €500.000,- gaan kosten. Bijzonder aan deze investering is dat de helft van het bedrag betaald gaat worden door de burgers van Schröcken. Het dorp dat in totaal 220 inwoners telt en 850 bedden kan vullen voor toeristen ziet afgelopen jaren een stijging van bijna 10 procent in het aantal overnachtingen. Door deze nieuwe investering hopen zij deze trend door te kunnen zetten.

De bouw van het metrostation loopt vertraging op. Het grootschalige project bevindt zich momenteel in de planning, maar zal voorlopig niet gerealiseerd worden. Schröcken moet 400 tot 500 extra bedden beschikbaar hebben, alleen dan zal het metrostation plan in gang gezet gaan worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in