Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiers politieker betrokken dan niet-skiers

Regelmatig komen er polls voorbij op wintersportgerelateerde websites. Wat is de mooiste foto van het seizoen? Het beste après-ski nummer van dit jaar? De mooiste kleur goggle? Verzin het maar en het komt voorbij. Het is niet gek dat skiërs meer stemmen op deze polls dan niet-skiers. Wat wel opvallend is, is de opkomst van in skidorpen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De opkomst was in de meeste skiresorts hoger dan 80%.

Het gemiddelde opkomstpercentage bij de afgelopen presidentsverkiezingen in de VS lag op 58%. In enkele skidorpen in Colorado lag dit percentage hoger dan 90%. De opkomst in het Aspen/Snowmass gebied lag op wel 97,43%, het hoogste ooit gemeten is in de locale geschiedenis. Ook in vele andere skidorpen was de opkomst zeer hoog vergeleken met het gemiddelde.

Locals hebben hun verklaringen voor de hoge opkomstcijfers. “We zijn hier altijd al politiek gemotiveerd geweest”, zegt een gemeenteambtenaar van Teton County. Een collega uit Mono country stelt dat het verschil tussen de stad en het platteland de oorzaak is. “Op het platteland kunnen een paar stemmen het verschil maken, dus mensen willen hun stem laten tellen.”

De opkomst in het mini-skidorp Dixville-Notch versloeg de opkomst van alle andere skidopren. 100 procent van de inwoners ging naar de stembus, een traditie van meer dan 50 jaar. Oh ja, er wonen daar maar 10 mensen.

Bron: Powder Mag

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in