Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiër én politieagent belandden in bergbeek na metershoge val

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen zaterdag viel een Duitse wintersporter, terwijl hij op zoek was naar zijn ski’s bij een bar, in een deels bevroren beek. De man liep verwondingen op aan de val. Toen een politieagent hem probeerde te helpen, viel deze zelf ook zo’n 30-40 meter naar beneden in de Steißbach.

Wintersporter valt in beek

In St. Anton am Arlberg gebeurde op zaterdagavond rond 21.15 uur toch wel een heel opmerkelijk ongeluk. Een 34-jarige Duitser zocht na een bezoek aan een bar zijn ski’s. Bij een ongeveer één meter hoge stenen muur leunde hij voorover over de reling en hierbij verloor hij zijn evenwicht. Hij maakte een flinke val van zo’n 60 meter. Uiteindelijk kwam hij terecht in de deels bevroren Steißbach. Hij raakte hierbij gewond, maar de ernst van zijn verwondingen is niet bekend. De man kon zelf nog hulp inschakelen.

Politieagent valt ook…

De politie kwam in actie en binnen korte tijd was er hulp ter plaatse. Een politieagent probeerde in de buurt van de man te komen en daalde af over het steile terrein. Na ongeveer 15 meter verloor ook hij zijn evenwicht in sneeuw en viel naar beneden. Hij maakt een val van zo’n 30-40 meter en belandde ook in de beek. Hij raakte gewond en met de hulp van een katrol zijn beide gewonden door de bergreddingsdienst van St. Anton weer op het droge gehaald. Beiden zijn naar het ziekenhuis in Zams gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in