Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiër blijft 100 meter aan jas hangen aan stoeltjeslift

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een angstwekkend moment voor een skiër in het skigebied St. Jakob im Defereggental. Tijdens het uitstappen bij het bergstation van de Mooserberg 3-persoons stoeltjeslift, bleef de jas van de vrouw haken aan de lift, waardoor ze 100 meter meegesleurd werd.

Omhoog getild

Het incident vond plaats op vrijdagochtend. De vrouw was van plan om bij het bergstation uit te stappen en haar weg te vervolgen. Echter, een deel van de liftstoel klemde zich bij het opklappen vast onder haar jas. Hierdoor werd ze onbedoeld omhoog getild toen de lift verder ging.

Rondje gedraaid

Ooggetuigen beschrijven aan de Tiroler Tageszeitung dat de liftmedewerkers snel reageerde door de lift te stoppen. Na een korte beoordeling van de situatie besloot het personeel de lift gecontroleerd door te laten draaien tot het punt waar de afdaling naar het dal begint. Dit was de veiligste optie, omdat op andere plaatsen de afstand tot de grond te gevaarlijk hoog zou zijn.

Na 100 meter bevrijd

De vrouw werd uiteindelijk na ongeveer 100 meter veilig van de lift bevrijd bij het instappunt voor de afdaling. De vrouw bleef volgens de berichtgeving ongedeerd en heeft een mooi verhaal voor een volgende verjaardag.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in