Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiër al dagen vermist bij Stelviopas

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Sinds vorige week wordt een wintersporter vermist in Italië bij de Stelviopas. De zoektocht werd na enkele dagen gestaakt vanwege de slechte weersomstandigheden, maar een ontwikkeling zorgde voor nieuwe hoop. Na een mysterieus telefoontje zijn de hulpdiensten weer op pad gestuurd.

Skiër vermist bij Stelviopas

Een 58-jarige man uit de buurt van Milaan wordt sinds donderdag 26 oktober vermist. Dagenlang hebben leden van de bergreddingsdiensten Bormio, Trafoi en Taufers in het Münstertal en Sulden gezocht naar de Italiaan. De zoektocht in de buurt van de Stelviopas en het skigebied Stilfser Joch is echter na enkele dagen afgeblazen omdat de weersomstandigheden te slecht werden. Aan het begin van de week werd de zoektocht hervat na een teken van leven van de man.

Mysterieus telefoontje

De aanleiding voor de nieuwe zoektocht is erg bijzonder. Maandagavond kreeg de familie van de vermiste een oproep vanaf zijn telefoon. Het gesprek duurde maar enkele seconden en er werd niets gezegd. Toen de zus terug probeerde te bellen was er geen signaal. Meteen is de politie op de hoogte gebracht na dit eventuele teken van leven. Uit een onderzoek is gebleken dat de oproep daadwerkelijk met de telefoon van de vermiste man is gemaakt.

Opnieuw een zoektocht

In totaal zijn 21 bergredders, de brandweer en andere eenheden op pad gestuurd na het telefoontje. Deze groep heeft de hele regio afgezocht naar een teken van de man. Hotels en alle gebouwen rondom de gletsjer en de bergpas zijn gecontroleerd, maar helaas zonder succes. Toen de weersomstandigheden weer verslechterden (mist, harde wind en sneeuw) is de zoektocht afgeblazen. De 58-jarige man wordt nog steeds vermist.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in