Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën op Resterkogel in Kitzbühel vanaf 11 november weer mogelijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Kitzbühel is een van de weinige skigebieden zonder gletsjer waar je al vroeg in het seizoen kunt skiën. Op de Resterkogel wordt al jaren in oktober/november een piste geprepareerd voor wintersporters. Ook dit jaar kun je er weer vroeg op de latten staan. Als alle omstandigheden meezitten, gaat het skiseizoen op 11 november van start.

Skistart in Kitzbühel

Afgelopen jaar werd in Kitzbühel een statement gemaakt en besloten dat er zonder natuursneeuw niet geskied zou worden op de Resterkogel. Ook dit jaar houden ze zich daaraan en wordt er geen kunstsneeuw geproduceerd voor de opening op 11 november. Wel maakt men gebruik van sneeuw van het afgelopen seizoen. Er ligt een groot sneeuwdepot bovenin het skigebied en deze sneeuw wordt binnenkort verspreid over de afdaling. In Kitzbühel ligt er een depot van 20.000 vierkante meter.

Snowfarming populair

Snowfarming wordt steeds vaker gebruikt in de skigebieden. De overgebleven sneeuw wordt dan na het skiseizoen in het voorjaar op een hoop geschoven en afgedekt. Hierdoor blijft de sneeuw grotendeels intact en bewaard voor de start van het volgende winterseizoen. Van deze techniek maken ze in Kitzbühel gebruik voor de piste op de Resterkogel. Ook in het Finse skigebied Levi is er onwijs veel sneeuw bewaard van afgelopen seizoen voor de winter van 2023/2024.

Elk jaar veel kritiek

Het gekke beeld van een witte streep in het groene/bruine landschap levert elk jaar flinke kritiek op in Kitzbühel. De kritiek draait om het principe dat Kitzbühel volgens mensen onwetend omgaat met de klimaatverandering. Kitzbüheler Bergbahnen is het niet eens met de felle kritiek. De liftmaatschappij verklaarde dat de korte afdaling helemaal niet zo slecht is voor het klimaat. De sneeuw komt uit een sneeuwdepot, dat bestaat uit opgeslagen sneeuw van vorig jaar. Het enige wat energie uitstoot in aanloop naar het nieuwe skiseizoen zijn de pistenbully’s, die over de berg rijden om de sneeuw te verdelen.

Waar je een aantal jaar geleden al in oktober de piste op kon in Kitzbühel, is dat de afgelopen jaren wel veranderd. Vorig jaar opende het skigebied op 19 november, dit jaar dus een paar dagen eerder op 11 november.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in