Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën met familie wordt steeds duurder volgens Burgenland

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wintersport is een dure aangelegenheid geworden. Alleen de skipassen zijn in de afgelopen tien jaar al met 40 procent duurder geworden. Zeker in het hoogseizoen betalen gezinnen de hoofdprijs en wordt het steeds lastiger voor gezinnen om dit bedrag rond te krijgen. Dit heeft ORF samen met deelstaat Burgenland naar buiten gebracht. 

“Het wordt voor gezinnen steeds moeilijker om met het hele ‘spul’ op wintersportvakantie te gaan”, aldus Toerisme woordvoerder Peter Zellmann van Burgenland. Een gemiddelde dag skipas kost tegenwoordig circa €51,- waardoor het voor dagjes skiërs steeds minder interessant is om richting de skigebieden te vertrekken.

Toch moet er gezegd worden dat de prijsstijgingen niet zomaar tot stand zijn gekomen. Wintersport is duur, maar alle skigebieden investeringen in nieuwe skiliften, liftes, verbetering infrastructuur en het verbeteren van de kunstsneeuw faciliteiten. Dit kost allemaal geld dat terug verdiend moet worden. Om een voorbeeld te geven wat een skivakantie per gezin (2 ouderen, 2 kinderen) kost heeft ORF onderstaande schema in elkaar gezet. 

Kosten wintersport

Bron: ORF.at

Bron: Burgenland.orf

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in