Nieuwsalert per mail ontvangen

Skien in de zomer? Geen probleem! Neem wel je bikini mee! (Video)

Het zomer-skiseizoen staat weer voor de deur en de hoogst gelegen skigebieden openen deze dagen hun gletsjers. Dit is uiteraard voor de die-hards die er echt geen genoeg van kunnen krijgen. Zo is het in de zomer naast bakken op het strand geen enkel probleem om de latten onder te binden. Het heeft een aantal voordelen. Het is veel minder druk dan in de winter en voor de wintersporters die zich zich willen meten met de top is de kans groot dat je hier en daar de nationale teams ziet trainen. Wie weet kan je ze bijhouden…..

Les Deux Alpes
Les Deux Alpes heeft nu 190 cm sneeuw op de gletsjer liggen. Deze gletsjer is van 16 juni t/m 28 augustus geopend. Vorige week viel er nog een heel pak bij en afgelopen zaterdag viel er zelfs nog 10 centimeters verse sneew. In totaal is er in dit Zuid Franse skigebied ongeveer 10 kilometer aan pistes geopend. Naast gewone pistes zijn er ook funparken aanwezig

Bikini
Ook in Tognes gaat de gletsjer weer open. Dit gebeurd dan zoals altijd met een feestelijke opening. Aanrader om hier bij te zijn! Mooie dames en mannen dalen dan in hun bikini en zwemkleding de geopende pistes af. Tignes heeft deze zomer waarschijnlijk 20 km piste, 12 liften en 750 afdaalmeters geopend. Het gebied zal open blijven tot eind augustus. Het nabij gelegen Val Disere is ook in de zomer te beskiën!

Zwitserland en Oostenrijk
In Zwitserland kan je bijvoorbeeld Zermat het sneeuw opzoeken. In Oostenrijk zijn de gebruikelijke zomerpistes ook weer open. Skiërs en boarders kunnen terecht in bijvoorbeeld Sölden en Hintertux.

Dus als je een die-hard skier bent, sta je binnenkort met je zwembroek in de sneeuw!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in