Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in Afrika sinds afgelopen weekend weer mogelijk

Ski's op een vers geprepareerde piste

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skiën in Afrika? Ja zeker, voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben: maak kennis met Afriski in Lesotho. In het Afrikaanse land gaat daar de winter in als bij ons de temperaturen stijgen. Sinds afgelopen weekend, 3 juni, zijn de pistes weer open voor iedereen die wil gaan skiën in Afrika.

Skiseizoen 2022 in Afriski officieel geopend

Zodra het kouder wordt in Lesotho, wordt er hard gewerkt om het skigebied klaar te maken voor opening van het skiseizoen. Afriski Mountain Resort, gelegen in het land Lesotho, is een uniek skigebied in Afrika. Hoewel het skigebied geen grootste vormen kent, zoals hier in Europa, zijn er enkele pistes waar op geskied kan worden. In onze zomermaanden is het in het zuidelijk halfrond winter en valt er natuursneeuw. Om de natuur een klein handje te helpen, wordt er middels sneeuwkanonnen voor gezorgd dat je vanaf begin juni tot eind augustus kunt skiën in Afrika.

Lees ook: 12 exotische skibestemmingen op een rijtje

Skiën in Afrika: over Afriski Mountain Resort

Groot is het niet, wel bijzonder. Afriski Mountain Lodge & Resort ligt in het Afrikaanse land Lesotho, dat wordt omsloten door Zuid-Afrika. Het skiresort ligt op ongeveer vijf uur rijden van de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg. Het aantal kilometers dat je hier kunt skiën mag geen naam hebben, desalniettemin is het een leuke plek, met name voor beginners, om te gaan skiën in Afrika. Er zijn diverse sleepliften, een rollende band en touwlift en er worden ski- en snowboardlessen aangeboden. Ook is er een funpark. Bovendien kun je er naast skiën en snowboarden ook sleeën en snowtuben.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in