Nieuwsalert per mail ontvangen

Skidorp in gevaar vanwege grote bosbrand

Een grote bosbrand in de Verenigde Staten heeft geleid tot een gigantische evacuatie van het skigebied Breckenridge en andere nabijgelegen plaatsen. De brand is geschat op een oppervlakte van 84 hectare, waarvan gisteren nog maar 7 procent geblust was. Het koude weer en de wolken hebben de brandactiviteit laten afnemen, maar zorgt nog steeds voor groot gevaar.

De oorzaak van de brand is nog steeds onbekend en kan pas onderzocht worden wanneer de brand geblust is.

Bijna 500 geëvacueerden

De brand brak woensdag uit in de omgeving van het skidrop Breckenridge, één van de meest bezochte skigebieden in de Verenigde Staten. Breckenridge heeft de beschikking over 187 kilometers aan piste en 31 liften. Gisteren rond 15.00 uur moesten 463 residenties geëvacueerd worden door de bedreiging van de brand. Hoe lang de bewoners geëvacueerd moeten blijven is nog onbekend, wel mochten inwoners al hun belangrijke items ophalen. Skidorp Breckenridge, Gold Hill en Silver Shekel staan op dit moment onder pre-evacuatie. Er zijn nog geen verwondingen gemeld en ook zijn er buiten de bossen geen andere dingen verwoest.

Hulp van ongeveer 100 brandweerlieden

Ongeveer 100 brandweerlieden en drie helikopters probeerden de brand in bedwang te houden en te blussen. Gisteren werd gemeld dat er progressie gemaakt wordt met het blussen van de brand, maar dat men zich nog steeds ernstig zorgen maakt over het blijven bedwingen van het vuur.

Brand ontdekt door een mountainbiker

Woensdagochtend werd de brand ontdekt door een mountainbiker en had toen nog maar de omvang van ongeveer 15 bij 15 meter. Tegen de tijd dat de brandweerlieden de brand bereikte, had deze zich enorm uitgebreid. Doordat de wind die dag draaide, werd de brand nog groter.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in