Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skibus glijdt van besneeuwde weg in St. Anton am Arlberg

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren in de late middag gebeurde er een ongeluk met een skibus in St. Anton am Arlberg. Zowel gisteren als vanochtend is het erg sneeuwrijk en koud in delen van Oostenrijk, dit zorgt voor een glad en gevaarlijk wegdek. In een scherpe bocht slipte de skibus en gleed zo’n vier meter van een helling naar beneden. Gelukkig is de val gestopt door de bomen langs de zijkant van de weg. Meerdere hulpdiensten kwamen in actie.

Skibus glijdt van weg in St. Anton

Vlak voor 16.00 uur reed de buschauffeur met de skibus op de Verwallweg in St. Anton am Arlberg. Op dat moment zat de chauffeur samen met twee passagiers in de bus. Op de met sneeuw bedekte weg begon de skibus in een scherpte bocht te glijden. De chauffeur kon niets meer doen en de skibus gleed van de weg, vier meter van een helling naar beneden. Gelukkig kon de val gestopt worden door twee bomen langs de zijkant van de weg. De skibus kwam op zijn kant tot stilstand.

En toen…

De 10-jarige jongen is uit de bus via een zijraampje in veiligheid gebracht. Ook de buschauffeur kon zelf uit de bus komen. De 50-jarige vrouw, die ook in de bus aanwezig was, zat verder achterin de bus is even later door de brandweer uit de skibus geholpen. In totaal kwamen 40 hulpverleners van de brandweerstations St. Anton am Arlberg, St. Jakob am Arlberg en Landeck in actie. Daarnaast werden ook redders van de bergredding St. Anton, een spoeddarts en twee teams van het Rode Kruis ingezet.

De twee passagiers van de skibus zijn na eerste hulp met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Zams gebracht. Hoe het nu met ze gaat is niet duidelijk. Hopelijk zijn ze er alleen met schrik vanaf gekomen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in