Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski-seizoen is weer geopend!

skigebied informatie

skigebied informatieAfgelopen weekend zijn de liften in het skigebied Nassfeld weer geopend. Poedersneeuw en zon, wat wil een mens nog meer. Ook de vooruitzichten voor komende week zijn fantastisch! Hoewel het koud is, voelt het niet zo koud aan door een totale afwezigheid van wind en de aanwezigheid van de zon!

Dit keer wat off-piste nieuws. Bij het sprookjesachtige slot Lerchenhof in Hermagor vindt in februari weer het jaarlijkse sneeuwpopfeest plaats. Rondom een immens grote sneeuwpop (doorsnede 30 meter en 11 meter hoog) is er een dans- en muziekfestijn. Er is zo een 500 m3 sneeuw nodig om de pop te kunnen maken. We zijn voornemens om de sneeuwpop een bezoek te gaan brengen, als we de foto’s zien kunnen we ons amper voorstellen, dat die pop werkelijk de omvang heeft als wordt opgegeven (of is het een excuus om daar lekker te gaan eten!). Het feest wordt opgeluisterd met live-music en er wordt gedanst op een dansvloer in de buitenlucht. Ook de inwendige mens wordt goed verzorgd met warme drankjes in alle mogelijke varieteiten en culinarische lekkernijen. Het geliefde Schneemanlabala staat op de kaart; dat gaan we dus maar eens proeven!

Verder wordt er druk gesproken over de ontsluiting van het Nassfeld vanaf de Italiaanse zijde. De besprekingen schijnen al in afrondende fase te zijn. Het zou fantastisch nieuws zijn, want dan wordt het Nassfeld met recht een grensoverschrijdend skigebied.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in