Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Super kindvriendelijk skigebied met heerlijke pistes.

"We gingen hier met het gezin heen. Hele vriendelijke mensen en de jongsten vonden het geweldig hier."

Marije de Jong

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een van de jongste skigebieden in Oostenrijk. Het is ontstaan door de aanleg van de verbindingsgondel in Inneralpbach. Sinds deze nieuwe ontwikkeling heeft men toegang tot zo’n 110 pistekilometers. Het is een echt familiegebied. Dit is te zien aan het lesaanbod, de accommodaties, de activiteiten en de pistes. 

Ski Juwel is sinds de verbinding een stuk populairder geworden, maar toch voert rust nog steeds de boventoon in het skigebied. Je komt hier terecht in een warm, gemoedelijk gebied met vriendelijke mensen. Er is veel overzicht. Kijk je naar de pistes, dan komen zowel beginners als gevorderden hier aan hun trekken. Leer de techniek op de oefenweides of glooiende blauwe pistes. Heb je al enige ervaring in de benen zitten, ga dan op zoek naar uitdaging op de rode en zwarte pistes. Er is voor ieder wel wat wils als het gaat om skimogelijkheden. Après-skiërs voelen zich hier minder thuis. Ski Juwel richt zich niet sterk op de feestende wintersporters.

Lees hier meer!

Foto: © Skiinformatie.nl
Foto: © Skiinformatie.nl
Foto: © Skiinformatie.nl

Kindvriendelijk skigebied

Ski Juwel staat te boek als zeer kindvriendelijk skigebied. Dit komt door de overzichtelijke gebieden met kindvriendelijke faciliteiten en het uitstekende lesaanbod. Ook de prijzen voor kids zijn aantrekkelijk. Is het voor de jongste sneeuwliefhebbers nog te vroeg om op de latten te staan? Er is een goede kinderopvang, waar zij zich geen moment zullen vervelen. Ben je met oudere kinderen op pad, dan kun je wat meer de uitdaging opzoeken. Voor beginners zijn er veel mogelijkheden, maar voor de gemiddelde wintersporter geldt hetzelfde. Zij kunnen prima uit de voeten op de rode pistes. Zoek je meer uitdaging, dan ligt er nog 10 kilometer aan zwarte pistes voor je klaar. Ook kun je hier heerlijk toerskiërn.

Entertainment

In zowel het Alpbachtal als in Wildschönau kan men rekenen op familie-activiteiten, cultuur, gastronomie en sportevenementen. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt? Hieronder zijn een aantal evenementen uitgelicht.

  • Ski Juwel Opening Wildschönau

Van 14 december 2018 tot 16 december 2018 wordt de start van het winterseizoen gevierd. Er zijn verschillende feesten in de berghutten en verder kan er geprofiteerd worden van kortingen op liftpassen. Geniet van entertainment in het dorp en op de pistes. Van live muziek  tot zelfs après-ski en het testen van nieuw skimateriaal.

  • Mountain Opening Alpbachtal

Van 15 december 2018 tot 16 december 2018 wordt de opening van het winterseizoen ook gevierd in het Alpbachtal. Geniet van live muziek, testen en optredens van DJ’s.

  • Floodlit rodelen op de Roggenboden

Wil je de skidag nog even verlengen? Je kunt in het winterseizoen genieten van nachtskiën en -rodelen. Iedere woensdagavond en donderdagavond kun je vanaf 19:30 uur de verlichte piste op de Roggenboden afdalen. Leuk om met het gezin te doen!

  • New Year’s Fireworks Display Classic meets Fire

Oud en nieuw vieren in de sneeuw? Ga 1 januari naar Oberau en geniet van een spectaculaire vuurwerkshow. Het is een van de highlights in het skigebied. Verder is er muziek, eten en drinken geregeld.

"Mooi, sfeervol en authentiek"

Caroline de Wit

Een echt familiegebied

Wie komt skiën in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, heeft toegang tot een afwisselend skigebied van ruim 100 pistekilometers met veel mogelijkheden voor jong en oud. De faciliteiten in de dorpen en het skigebied zelf zijn voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen. In combinatie met het uitstekende lesaanbod heeft Ski Juwel Albachtal Wildschönau de harten van menig skigezin al veroverd.