Nieuwsalert per mail ontvangen

Ski-instructeur in lawine bij Marmolada (Dolomieten)

Op de hellingen van Marmolada (Dolomieten) is een ski-instructeur van Val Badia gisteren onder een lawine terecht gekomen. Om 11.00 uur ging de jonge leraar met twee Zuid-Tiroolse de berg op om nog even de laatste off-piste hellingen van het seizoen mee te pikken. De liften waren nog open en daarom besloten de drie om van 3.050 meter naar beneden te skien langs de noordwestelijke muur. De instructeur ging langs de moeilijke kant en de andere twee via de makkelijke kant. De twee vrienden keken vervolgens machteloos toe hoe de ijsplaten onder de instructeur open braken en een lawine veroorzaakte. In totaal werd hij circa 600 meter naar beneden gesleurd, maar bleef wonder boven wonder boven op de sneeuw liggen. Het geluk van de instructeur was dat er geen rotspartijen aan de oppervlakte lagen waardoor hij alleen zijn ski’s verloor en zonder lichamelijke gevolgen beneden tot stilstand kwam. 

Aan het einde van het seizoen zorgen de grote temperatuursverschillen voor een groter lawinegevaar. Zorg dus dat je geen onnodige risico’s neemt. Zo blijkt maar weer dat zelfs de instructeurs de risico’s soms niet helemaal goed kunnen inschatten.

De Marmolade is in Italie een berg die grenst tussen Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. De berg heeft een gletsjer waar zowel ‘s winters als zomers geskied kan worden. De Marmolada staat bekend om zijn hoge toppen:

  • Punta Penia (3.342)
  • Punta Rocca (3.309)
  • Punta Ombretta (3.230)
  • Gran Vernel (3.205)
  • Monte Serauta (3.069)
Door deze enorme hoogtes wordt de Marmolada ook wel de koningin van de Dolomieten genoemd.

SuedTirolNews.it

 

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in