Nieuwsalert per mail ontvangen

Shiffrin pakt ‘Snow Space Princess’ titel Flachau

Mikaela Shiffrin World CupOndanks dat sneeuwval vlak voor de tweede run zijn intrede deed heeft Mikaela Shiffrin de ‘Snow Space Princess’ titel voor de tweede keer op rij gepakt. De koppositie die de jonge talentvolle Shiffrin pakte tijdens haar eerste run, heeft zij niet meer uit handen gegeven. Met een tijd van 1:45:83 liet zij Frida Handsotter (0,83 sec) en Maria Piatilae-Holmner (1,14 sec) ruimschoots achter zich.

Lokale held Marlies Schild, die tijdens de eerste run de derde positie in had genomen, verloor tijdens de tweede run haar balans waardoor zij haar hoge verwachtingen voor het thuispubliek niet waar kon maken.

Met haar 18 jaar en 307 dagen is Shiffrin de op twee na jongste vrouw die zeven wereldbeker slalom wedstrijden binnen weet te slepen. Met deze prachtige overwinning is Shiffrin de gekroonde ‘Snow Space Princess’ voor de tweede keer op rij. “Het was een geweldige eerste run. Ik had mij voorgenomen om mijn ski’s gewoon te laten gaan, waardoor elk poortje sneller en sneller op mij af kwam. Met een comfortabele voorsprong die ik bij de eerste run had gepakt, ging ik wat relaxter de tweede run in. Uiteraard heeft dit geholpen om wederom een goede tijd in de tweede run neer te zetten” aldus Shiffrin.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in