Nieuwsalert per mail ontvangen

Seizoenswerk in Oostenrijk en belastingteruggave

Heb je afgelopen seizoen(en) gewerkt in Oostenrijk of plannen voor het komende seizoen? Overal waar gewerkt wordt moet inkomstenbelasting betaald worden, zo ook in Oostenrijk. Het leuke van belasting betalen in Oostenrijk is dat je een groot deel hiervan terug kunt vragen. Op verschillende websites vind je hier informatie over, echter een duidelijk verhaal over hoe het in zijn werk gaat was er nog niet. Met behulp van de mensen achter de website www.belastingteruggave-at.nl hebben we een compleet overzicht van de ins- en outs gemaakt.

Oostenrijkse aangifte inkomstenbelasting
Net als in Nederland houdt elke Oostenrijkse werkgever belasting in op het brutoloon, deze belasting wordt berekend op basis van 14 maandsalarissen. In Oostenrijk is een 13de maand standaard, de 14de maand is het vakantiegeld. Omdat je meestal maar 3-4 maanden werkt, overschrijd je vaak bij lange na niet het bedrag waarop wel belasting betaald moet gaan worden. Dit wordt ook wel de belastingvrije voet genoemd en ligt op jaarbasis rond een bruto loon van € 5.200. Heb je wel meer verdiend dan de belastingvrije voet, dan kun je aftrekposten opvoeren als kosten voor bijvoorbeeld opleiding, reis, huisvesting en materiaal om zoveel mogelijk belasting terug te krijgen. Voor iedereen geldt dat ze een groot bedrag terugkrijgen, zonde om te laten liggen.

Om welke bedragen gaat het?

Bovenstaande tabel geeft een indicatie van de te verwachten teruggave, check voor exacte bedragen je loonstroken.

Nederlandse aangifte inkomstenbelasting
De belastingdienst verwacht dat je als inwoner van Nederland ook je buitenlandse inkomsten registreert. Er wordt echter geen belasting geheven over deze inkomsten, want het belastingverdrag met Oostenrijk voorkomt dubbele belastingheffing.

Bij de aangifte aan de Nederlandse belastingdienst, kun je het vakje “Aftrek om dubbele belasting te voorkomen” aankruisen onder het kopje “Vrijstellingen en verminderingen”. Op deze manier doe je het helemaal volgens het boekje. De aangifte van de buitenlandse inkomsten in Nederland heeft geen invloed op de te betalen inkomstenbelasting, maar als je toeslagen ontvangt zouden deze wel kunnen wijzigen.

Terugvragen? Altijd doen dus!
Voor iedere seizoenswerker geldt dat hij/zij belasting terugkrijgt van de Oostenrijkse belastingdienst en geen belasting af zal moeten dragen in Nederland. Het proces van teruggave vraagt aandacht, de mensen van Belastingteruggave Oostenrijk hebben de benodigde ervaring en contacten met de Oostenrijkse belastingdienst waardoor teruggave veel gemakkelijker voor je wordt. Zij vragen een all-in-one tarief van 50 euro: je betaalt maar 1 keer voor de aangiftes van de afgelopen jaren. Je ontvangt jaarlijks een reminder, voor een eventuele nieuwe aanvraag. Het enige dat van jou verwacht wordt is het invullen van een aantal gegevens, dit kost je hoogstens een paar minuten. Zij verzorgen de rest. Regel het op www.belastingteruggave-at.nl.

Mochten er nog onduidelijkheden bestaan, of wil je informatie over jouw specifieke situatie, neem dan contact op via e-mail.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in