Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Schultz Gruppe wordt nieuwe eigenaar Bergbahnen St. Johann in Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Al jaren is het merendeel van de aandelen van Bergbahnen St. Johann in Tirol in handen van het Scandinavische bedrijf SkiStar. Daar komt binnenkort verandering in. Gisteren heeft het bedrijf via een persbericht bekendgemaakt dat alle aandelen van Skistar verkocht worden aan het Oostenrijkse familiebedrijf Schultz Gruppe.

Reden voor de verkoop is dat SkiStar haar positie op de Scandinavische markt graag wil versterken. Het is ze helaas niet gelukt dezelfde klantrelaties op te bouwen in Tirol als in bestemmingen in Noorwegen en Zweden. Daarnaast heeft SkiStar gemerkt dat veel Scandinaviërs eerder kiezen voor een vakantie in eigen land, dan in het buitenland.

Investeren in Noorwegen en Zweden

Al tijdens de winter van 2017/2018 merkte SkiStar voor het eerst een verandering in het vakantiegedrag van de Scandinavische gasten. Deze doelgroep wil het liefst het hele jaar door genieten van een actieve vakantie in de bergen met vrienden en/of familie. Het liefst in eigen land. Om haar positie als leidende reisorganisatie in Scandinavië te behouden, heeft SkiStar besloten zich volledig op Noorwegen en Zweden te focussen. Vlak voor aanvang van skiseizoen 2020/2021 gingen alle aandelen van Bergbahnen St. Johann in Tirol daarom in de verkoop.

Nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar van de aandelen in Bergbahnen St. Johann in Tirol is geen onbekende. Familiebedrijf Schultz Gruppe behoort tot een van de belangrijkste toeristische dienstverleners in Tirol. Zij zijn onder meer eigenaar van de Spieljochbahn, de Hochzillertaler Seilbahnen, skigebied Großglockner Resort Kals-Matrei, skigebied Sillian in het Hochpustertal en skigebied Brunnalm in St. Jakob im Defereggen. Daarnaast bezitten zij meerdere hotels en een golfbaan in het Zillertal.

Op dit moment wordt de transactie van de aandelen nog bekeken door de Oostenrijkse autoriteiten. Na goedkeuring, zal alles zo snel mogelijk worden afgerond. Naar verwachting gebeurt dat voor het einde van het boekjaar van SkiStar, op 31 augustus. De Schultz Gruppe heeft beloofd alle werknemers en investeringen over te nemen. Het bedrijf heeft de eerste investeringen al aangekondigd: de stoeltjeslift naar de Jodlalm wordt vervangen en een uitbreiding van de kunstsneeuwinstallaties. Al in dit jaar gaat de Schultz Gruppe daar een planning voor maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in