Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Schönleitenbahn in Saalbach draait proefrondes

Schönleitenbahn (Foto: Peter Seidl)

Wintersportredacteur

De nieuwe Schonleitenbahn is zo goed als af. De lift die Vorderglemm met Saalbach en Leogang verbindt is dit jaar vervangen en gisteren werden proefrondes gedraaid. Met succes!

Eindelijk is het voorbij: het staan in de Schönleitenbahn. Je zult misschien zeggen dat dat verwend klinkt, maar ik denk dat veel wintersporters het met mee eens zijn dat de oude Schönleitenbahn niet de meest relaxte skilift ooit was. Afgezien van de rij die er altijd stond rond een uur of tien, was ook het instappen verre van ideaal. Om de rij zo kort mogelijk te maken werden de gondels flink volgepropt, wat betekende dat je af en toe naar binnen werd geduwd. En als je eenmaal binnen was dan duurde de lift vaak net even te lang voor je bovenbenen.

Maar zoals gezegd is dat nu voorbij. Een tienpersoons gondel heeft de 30 jaar oude lift vervangen. De nieuwe lift kost zo’n 21 miljoen euro en vervoert 3.200 personen per uur. De bouwvoortgang lijkt voortreffelijk te verlopen, want nog ruim voor het seizoen zijn de proefrondes goed verlopen. De in Saalbach wonende Peter Seidl maakte de eerste foto’s en video’s van de test. Op de achtergrond hoor je trouwens niet de lift, maar een auto ;-).

Het is bijzonder om te zien hoe snel er gebouwd wordt, want in juli van dit jaar zag het er nog heel anders uit in Vorderglemm.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in