Nieuwsalert per mail ontvangen

© TVB Tiroler Oberland - Kurt Kirschner

Schaatsen op natuurijs in Tirol

Wintersportredacteur

In Nederland komt het niet vaak voor dat je op natuurijs kunt schaatsen. Liefhebbers van schaatsen op natuurijs kunnen in dit geval goed terecht in het berglandschap van Tirol. De bevroren meren worden op verschillende plekken sneeuwvrij gemaakt en er worden schaatsbanen uitgezet. Je kunt hier kilometers maken of lekker een aantal rondjes schaatsen. Op onderstaande meren kun je de hele winter lang schaatsen.

Badesee Ried

Deze schaatsbaan in Tiroler Oberland heeft een oppervlakte van 7.000 m2. Je kunt hier voor elke ijssport terecht. Er is een special gedeelte vrijgemaakt om op te ijshockeyen. Langebaanschaatsers kunnen hun ronden rijden op de speciaal ingerichte lange baan. Iedere vrijdagavond wordt het meer vrijgemaakt voor ijsstokschieten, een kruising tussen de sporten curling en petanque. De ijsbaan is van eind december tot midden februari geopend tussen 13.00 en 24.00 uur. Je hoeft zelf je schaatsen niet te huren, deze zijn bij de ijsbaan te huren.

© TVB Tiroler Oberland – Kurt Kirschner

Piburgersee

Ieder jaar wordt er op de Piburgersee een twee kilometer lang pad van 4 meter breed sneeuwvrij gemaakt. Winterwandelaars en schaatsers hebben gratis toegang voor hun wandel- of schaatstochten over het ijs. Je kunt eventueel je schaatsen huren in Piburg. Hier kun je ook terecht voor een hapje en een drankje.

© Ötztal Tourismus – Bernd Ritschel

Haldensee

Als de omstandigheden goed zijn, opent de schaatsbaan op de Haldensee eind december. Op het 1,4 kilometer lange meer wordt er naast een schaatstraject ook een langlaufloipe uitgezet. Dit is de enige ijsvlakte in Tirol waar langlaufen mogelijk is. Natuurlijk kunnen wandelaars ook hun wandelingen op het meer maken. De ijsvlakte wordt bij 20 cm dik en na een keuring van de ijsmeester vrijgegeven voor het publiek.

Tristacher See

Vlak bij de stad Lienz in Oost-Tirol ligt de Tristacher See. Deze ijsvlakte is 50.000 m2 groot en er is niet alleen een grote ronde geprepareerd, maar ook een ijspeelvlakte. Het meer is vrij toegankelijk vanaf eind december tot eind februari. Het is hier niet mogelijk om schaatsen te huren, deze kun je eventueel huren bij de kunstijsbaan in Lienz. Het bergmeer is gemakkelijk met de auto te bereiken, er is voldoende plaats om je auto te parkeren.

Schaatsen in Tirol

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in