Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Saas-Fee presenteert plannen voor nieuwe lift: Hannigbahn op Hannigberg

Saas Fee uitzicht op dorp

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Saas-Fee heeft plannen voor een nieuwe lift op de Hannigberg gepresenteerd. De nieuwe Hannigbahn moet dit deel van het skigebied een flinke boost gaan geven, zowel ’s zomers als ’s winters. Op deze berg kun je in de wintermaanden terecht voor allerlei alternatieve wintersporten als wandelen, rodelen en toerskiën. Nu ga je nog met de oude gondel naar boven, maar mogelijk komt daar in de zomer van 2023 verandering in als de financiering wordt goedgekeurd. En dat is nog niet alles…

Hannigberg in Saas-Fee: voor alternatieve wintersporten

De Hannigberg in Saas-Fee is een belangrijke bestemming voor het zomer- en wintertoerisme. Waar de meeste mensen het wintersportdorp kennen vanwege het sneeuwzekere skigebied, heeft het nog veel meer te bieden. Op de Hannigberg vind je namelijk de mogelijkheden om prachtige winterwandelingen te maken, om te sleeën en een uitdagende skitoer te maken. Ieder jaar weer komen hier veel mensen die kiezen voor de alternatieve wintersportmogelijkheden. Daarnaast is het ook ’s zomers een populaire bestemming voor wandelaars en families. De reden hiervoor is dat je eenvoudig veel hoogtemeters kunt overbruggen met de Hannigbahn en zo toch de indrukwekkende bergwereld hier kunt ontdekken.

Project neue Hannigbahn: nieuwe lift en meer

De Hannigberg en bijbehorende Hannigbahn hebben beide een belangrijke rol in het zomer- en wintertoerisme van Saas-Fee. Niet zo gek ook dat de regio ervoor heeft gekozen om ook deze te moderniseren. Met ‘Project neue Hanningbahn’ krijgt het gebied een flinke boost en wordt het straks nog aantrekkelijker. Onderdeel van het project is de vervanging van de huidige Hannigbahn. De 4-persoons gondel uit 1969 gaat plaatsmaken voor een moderne 10-persoons variant. De Saastal Bergbahnen zullen de komende 30 jaar de lift ‘huren’ en zo de exploitatie en het onderhoud van de Hannigbahn verzorgen. Met de nieuwe Hannigbahn in Saas-Fee krijgt niet alleen de Hannigberg een modern jasje, hiermee ontstaan ook meer mogelijkheden tot uitbreiden. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwe Hannigbahn eind 2023 in gebruik genomen.

Lees ook: zo lekker was het begin april in Saas-Fee

Feiten en cijfers nieuwe lift in Saas-Fee

Het belangrijkste onderdeel van Project neue Hannigbahn is natuurlijk de nieuwe lift in Saas-Fee. Deze voert vanuit het dorp naar de 2336 meter hoge Hannig, een recreatieberg met genoeg mogelijkheden het hele jaar door. Na ruim 53 jaar trouwe dienst mag de oude gondel met pensioen. Hiervoor in de plaats komt een nieuwe 10-persoons gondel die hetzelfde traject gaat volgen. Niet alleen is de nieuwe lift comfortabeler, hij brengt je ook nog eens bijna twee keer zo snel naar boven. Meer feiten en cijfers over de nieuwe Hanningbahn in Saas-Fee zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per stoeltje: 10
  • Hoogte dalstation: 1810 meter
  • Hoogte bergstation: 2330 meter
  • Lengte traject: 1120 meter
  • Hoogteverschil: 520 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 3:30 minuten
  • Capaciteit: 1800 personen per uur

Voordelen project nieuwe Hannigbahn

De nieuwe lift in Saas-Fee brengt je straks snel een comfortabel naar de Hannig, maar dat zijn niet de enige voordelen van het project. De grotere gondels maken het eenvoudiger om ook je sleetje mee naar boven te nemen en ’s zomers kun je ook met de fiets in de lift. Ook de kinderwagen kan straks gewoon mee naar boven. Bovendien is het hele project zo ontworpen dat ook mensen met een lichamelijke handicap zonder probleem gebruik kunnen maken van de nieuwe lift. Tot slot wordt het rodelen hier nog leuker. Met het nieuwe project wordt de rodelbaan langer en sneeuwzekerder, waardoor de ervaring nog beter wordt. Meer over het Hannigbahn-project, vind je via de button hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in