Nieuwsalert per mail ontvangen

Saalbach investeert 43 miljoen euro in nieuwe liften

De liftmaatschappij in Saalbach-Hinterglemm gooit er wederom flink geld tegenaan om het skigebied te verbeteren. Een bedrag van 43 miljoen euro is vrij gemaakt voor twee verschillende projecten. Als eerste wordt de Schönleitenbahn aangepakt. 

Schönleitenbahn
Zoals je wellicht weet wordt met ingang van aankomend jaar het skigebied van Saalbach per lift verbonden met het gebied van Zell am See. Op dit moment is het al mogelijk om via een skiroute vanuit Zell am See naar Viehhofen te skiën, maar terug moet je met de taxi. Volgend jaar staat er een lift, wat betekent dat de toestroom van wintersporters vanuit Zell am See sterk toe gaat nemen. Dit betekent ook direct dat de Schönleitenbahn meer wintersporters omhoog moet brengen en met de huidige capaciteit gaat dat zeker problemen opleveren. De lift wordt daarom vervangen.

De 30 jaar oude lift gaat plaatsmaken voor een moderne 10-persoonsgondel met zitmogelijkheid. De gondel gaat 21 miljoen euro kosten en kan per uur 3.200 mensen vervoeren. Dat is 1.200 mensen meer dan de oude lift. Die capaciteit-vergroting is zeer gewenst, want bekenden van het gebieden weten dat het er nu al flink druk kan zijn. In april wordt gestart met de bouw.

Zwölferkogelbahn
Niet alleen de Schönleitenbahn is aan vervanging toe, maar ook de Zwölferkogelbahn. Nadat de eerste klaar is wordt gestart met de tweede. De liftmaatschappij heeft daar 22 miljoen euro voor over.

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in