Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Russische Beer in aantocht

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na het weekeinde wordt er vanuit Rusland via een stevige oostenwind en koude lucht aangevoerd richting Europa.Dit zal er toe leiden dat de temperaturen enorm zullen dalen.Eerst zal er vandaag en morgen nog een storing  ontstaan boven het westen van Europa, deze trekt aan in de noordwestelijke hoogtestroming over de Alpenlanden en geeft vooral in Oostenrijk geregeld sneeuw. De Zwitserse en Franse Alpen houden het ook niet helemaal droog maar daar gaat gaat het om geringe hoeveelheden. AdTech AdIn grote delen van Oostenrijk kan vandaag weer enkele decimeters aan sneeuw vallen en gaandeweg de dag zal de sneeuw intensiveren.Ook richting het weekeinde kan er nog een redelijke hoeveelheid sneeuw vallen.Dit zal naar alle waarschijnlijkheid vallen in Zwitserland en Frankrijk.

Daarna zal er zeer koude lucht naar het alpengebied komen, deze kou vanuit Rusland, De russische Beer genaamd, komt dan de Alpenlanden vanaf zondag/maandag binnen. Mensen kunnen zich op gaan maken voor een periode van zeer felle kou, aangejaagd door een aantrekkende oostenwind en veranderen de Alpen een beetje in Siberie.
In de nachten en vroege ochtend kan de temperatuur dalen tot tussen de 20 en 30 graden onder nul, en op hogere hoogte is dat natuurlijk extreem koude en droge lucht.Veel drinken, zonnebrand en vaseline (voor uitdroging).Zorg dat je je goed aankleed, want kou lijdt snel tot onderkoeling en alcohol tijdens activiteiten is niet raadzaam.

Zorg ook dat je altijd met iemand op weggaat en pak tijdig je rust, want het heeft invloed op je fysieke gesteldheid.Warme chocolademelk en Gluhwein na een mooie dag op de piste.Geniet van de stralende zon en blauwe luchten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in