Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Russen ondanks ongunstige roebel toch naar Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Als gevolg van de devaluatie van de roebel en de EU-sancties die zijn getroffen hadden veel Europese skigebieden verwacht dat het Russische toerisme flink zou gaan dalen dit winterseizoen. Voor de Russen is het niet voordelig om naar Europa te vertrekken, omdat dit verhoudingsgewijs een stuk duurder is vanwege de waardedaling van de roebel. Ondanks deze berichten, geven skigebieden in Zuid-Tirol aan dat veel hotels volgeboekt zijn door Russische toeristen en zien geen reden voor paniek.

“In het lagere segment zie je dat bepaalde Russische doelgroepen hun vakantie hebben afgezegd, maar de duurdere hotels in Ischgl zijn helemaal volgeboekt. Wij zijn dan ook erg blij dat deze doelgroep gewoon richting Oostenrijk vertrekt, ondanks dat het voor de Russen niet voordelig is om hier op vakantie te gaan”, aldus Alfons Parth, voorzitter van het toerismeverband in Ischgl.

Aan het begin van december vorig jaar, werd er gesuggereerd dat een skivakantie voor de Russen te duur zou worden door de ongunstige koers van de roebel. Daarnaast zouden veel Russen zich niet meer welkom voelen vanwege de Europese sancties die getroffen zijn. Tot nu toe lijkt er geen gat te ontstaan in januari en zien de skigebieden de Russen gewoon richting Oostenrijk vertrekken. Positief, want het Russische toerisme is een belangrijke markt geworden voor de skigebieden in Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in