Off Piste 2018-2019: Aflevering 7

TERUG

In de laatste aflevering van Off Piste blikken Koert-Jan en Annika terug op het seizoen. Ze laten de activiteiten zien die voor hen een hoogtepunt was. Dit seizoen is het presentatieduo naar vijf verschillende bestemmingen gegaan en hebben hier de activiteiten laten zien die buiten de piste om gedaan kunnen worden.

Annika blikt terug op het skitoeren dat zij samen met Jeroen Smallengange heeft gedaan in de Aachensee. Ze begonnen die dag met het beklimmen van de berg om deze, na het genieten van het uitzicht, weer af te dalen. Het absolute hoogtepunt voor Annika was het ijsduiken in Portes du Soleil. Hier heeft zij haar angsten overwonnen en van het ene naar het andere wak onder het ijs door gezwommen. In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kreeg Annika een rondleiding van de dochters van een berggids in dat gebied.

In de eerste aflevering ging Koert-Jan in het Franse Portes du Soleil leren hoe je met een auto op het ijs kunt slippen. Dit ging niet helemaal zoals gepland. Het leukste dat Koert-Jan tijdens dit seizoen heeft gedaan is deelnemen aan het Open Faces Freeride evenement. Hiervoor moest er eerst bekeken worden of zijn ski-techniek voldoende is om aan dit off-piste mee te mogen doen. Daarna moest hij naar boven lopen om vervolgens zijn afdaling te maken.

Dit seizoen zijn Annika en Koert-Jan meerdere keren in Residenz Drachenstein verbleven. Maar de mooiste kamer die zij hadden was toch wel de penthouse-suite die geschikt is voor maar liefst 12 personen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de bergen van Wildschönau.

Tip van de week

De afgelopen zes weken heeft Wietze Snaak van Jos Beeres Wijnkoperij verteld over de leukste wijntips. Voor deze aflevering heeft hij een speciale wijn bewaard. Een wijn die bijna twee jaar wordt gerijpt op Amerikaans houten vaten. De Rioja Marqués de Murrieta is een wijn die naarmate hij ouder wordt lekkerder smaakt.

Prijsvraag

In elke aflevering wordt een vraag gesteld waarmee je een skivakantie kunt winnen. Deze prijs wordt door Chalet.nl ter beschikking gesteld. Het antwoord kun je op de website van Off Piste invullen. De vraag van deze aflevering luidt:

‘In welke vijf skigebieden was Off Piste dit seizoen?’

DOE MEE

Kleding

Dit seizoen droegen Annika en Koert-Jan O’Neill kleding. Onderstaande sweater was onderdeel van hun uitrusting. Deze sweater is gemaakt van softshellmateriaal met stretch erin. Ideaal voor tijdens het skiën waarbij je veel beweegt. Door de verwerking van O’Neill Hyperdry is dit materiaal waterafstotend. De sweater is voorzien van een vakje voor je telefoon of mp3-speler.

Aflevering gemist?

De laatste aflevering wordt op zaterdag 23 november herhaald om 12.30 uur op RTL 4. Elke aflevering is ook terug te kijken via RTL XL gemist.